, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Θα σταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στο πλευρό των ανθρώπων του τουρισμού"

TzitziPieria 
«Η Πιερία έχει τις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις να αναπτύξει το 12μηνο τουριστικό προϊόν. Εμείς, ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και η Αντιπεριφέρεια της Πιερίας  θα σταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στο πλευρό των ανθρώπων του τουρισμού για να φέρουμε τα καλύτερα αποτελέσματα και να επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο στην περιοχή μας».  Αυτό τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» Απόστολος Τζιτζικώστας μιλώντας σήμερα το πρωί με εκπροσώπους του κλάδου στην έδρα της Αντιπεριφέρειας Πιερίας στην Κατερίνη. Συγκεκριμένα, στη συνάντηση που είχε με την πρόεδρο Αφροδίτη Λέινα και  το  ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας συζητήθηκαν τα προβλήματα, αλλά και οι προοπτικές του τουρισμού στην περιοχή, ενόψει της θερινής περιόδου, όπου όπως σημειώθηκε «καταγράφονται θετικά μηνύματα για την φετινή τουριστική περίοδο».
Στη συνέχεια ο κ. Τζιτζικώστας από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δίου, όπου συναντήθηκε με αγρότες της περιοχής,  αναφέρθηκε στους δύο στόχους που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει προτάξει: την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και την ανάπτυξη του τουρισμού.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας παράλληλα ξεκαθάρισε πως  «υπάρχουν εγγενή προβλήματα στον πρωτογενή τομέα, τα οποία δυστυχώς  δε λύνονται  εύκολα. Πρέπει να αυξήσουμε την παραγωγή. Δεν θα αναφερθώ στο φορολογικό που είναι άδικο. Ούτε στο προχτεσινό ζήτημα με το γάλα. Ήταν λάθος η επιμήκυνση των ημερών, μιας κι αυτό, όπως έχω ξαναπεί, θα επιφέρει αθρόες εισαγωγές γάλακτος,  αμφιβόλου ποιότητας και ελέγχων. Θα αναφέρω κάτι όμως το οποίο είναι μπροστά μας και το βιώνουμε. Αφορά το κόστος παραγωγής . Σήμερα είναι πολύ υψηλό και φυσικά δεν βοηθάει στην ανάπτυξη». Όπως υπογράμμισε ωστόσο, μπορεί να βελτιωθεί, μιας και δεν είναι επιταγή της ΕΕ η διαμόρφωση καλύτερης ενεργειακής πολιτικής.
Οι αγρότες στη Δημοτική Ενότητα Δίου έθεσαν τα ζητήματα που αφορούν στον κλάδο τους στον Περιφερειάρχη και την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου  επικεντρώνοντας στις υποδομές και το κόστος παραγωγής.
Ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε πως «οι Περιφέρειες πλέον έχουμε περισσότερες αρμοδιότητες και το βασικότερο εργαλείο μας είναι η αξιοποίηση του νέου ΕΣΠΑ. Κι ας μην γελιόμαστε δεν υπάρχει άλλος τρόπος, όταν σήμερα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας λειτουργούμε με μείωση των κονδυλίων κατά 70% από τους εθνικούς πόρους. Γι’ αυτό και από την  πρώτη στιγμή κάναμε μια ουσιαστική προετοιμασία  ώστε με την εκκίνηση του νέου ΕΣΠΑ να είμαστε έτοιμοι και να μην χάσουμε χρόνο και ευρωπαϊκούς πόρους».
 Καταλήγωντας ο  Περιφερειάρχης τόνισε: « όλο αυτό το διάστημα με την Αντιπεριφερειάρχη είμαστε εδώ, δίπλα σας και όλους τους ανθρώπους που είναι σήμερα στην «Αλληλεγγύη», και έχοντας πλέον την γνώση, την εμπειρία και ένα συγκεκριμένο σχέδιο, υλοποιήσιμο και κοστολογημένο για τα επόμενα 5 χρόνια της Μακεδονίας, θέλουμε να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε το έργο μας».
Στο πλαίσιο της περιοδείας του ο κ. Τζιτζικώστας  συναντήθηκε με το δήμαρχο Δίου-Ολύμπου Γιώργο Παπαθανασίου και με μέλη της  Φιλοπτώχου Λιτοχώρου, ενώ επισκέφτηκε επίσης την Ιερά Μονή του  Αγ. Διονυσίου εν Ολύμπω.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.