, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Περιφέρεια Πρωταθλήτρια»: Κάποιοι μιλάνε χωρίς να ξέρουν

periioann
Με την ευκαιρία της ομιλίας του Απ. Τζιτζικώστα στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών των Σερρών, ο συνδυασμός «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια» κάνει την παρακάτω ανακοίνωση:
«Είναι τουλάχιστον θλιβερό να μην γνωρίζει ένας εν ενεργεία περιφερειάρχης τα νομοθετήματα που αφορούν την αυτοδιοίκηση. Και πολύ περισσότερο να μην έχει πληροφορηθεί καν ότι ένα νέο σχέδιο νόμου, με σοβαρές ρυθμίσεις για τους δήμους και τους επαγγελματίες έχει εισαχθεί ήδη στη Βουλή. Την ώρα λοιπόν που ο κ. Τζιτζικώστας τόνιζε την αναγκαιότητα νέου πλαισίου για τη ρύθμιση των χρεών προς τους δήμους, η υπόθεση είχε ήδη προχωρήσει. Προχώρησε χωρίς τη δική του προσπάθεια, ο ίδιος έμεινε απλός παρατηρητής και σχολιαστής των εξελίξεων, την ώρα που κάποιοι άλλοι προωθούσαν λύσεις. Δεν χρειαζόμαστε άλλους αδιάβαστους παρατηρητές και σχολιαστές, ο τόπος μας έχει ανάγκη από ανθρώπους που διεκδικούν, πιέζουν και φέρνουν αποτελέσματα.
Ελπίζουμε το περιστατικό να είναι μεμονωμένο. Και ο κ. Τζιτζικώστας να ενημερώνεται πληρέστερα για θέματα με τα οποία καταπιάνεται. Το να μιλάς για υποθέσεις που δεν ξέρεις, είναι εκτός από λαϊκίστικο, και βαθειά παλαιοκομματικό. Αλήθεια, ο κ. Καμμένος, με τον οποίο διατηρεί τόσο στενή σχέση δεν πρόλαβε να τον ενημερώσει;».
Επίσης:
Ο κ. Τζιτζικώστας στην προκειμένη συνάντηση δήλωσε: «Επιτακτική κρίνεται η ανάγκη να διορθωθούν οι ρυθμίσεις για τους ΟΤΑ και το πλαίσιο των προστίμων. Είμαστε δίπλα σας και θα πράξουμε ό,τι είναι απαραίτητο για τη στήριξη του κλάδου, προκειμένου να απαλειφθούν οι προβλεπόμενες διατάξεις, οι οποίες σχετίζονται με την αύξηση στο 100% των προστίμων. Οι προσαυξήσεις αφορούν όχι μόνο όλους τους επαγγελματίες, αλλά και τους απλούς πολίτες και θα πρέπει να τροποποιηθούν οι διατάξεις, ώστε το πρόστιμο να παραμείνει στο αρχικό κεφάλαιο και μάλιστα με ανάλογη ευνοϊκότερη ρύθμιση των δόσεων καταβολής, προκειμένου να μπορέσει να εισπραχθεί. Με την ισχύουσα νομοθεσία, και τα πρόστιμα γίνονται δυσβάσταχτα για πολίτες και επαγγελματίες και το κράτος χάνει έσοδα, αφού οι υπόλογοι αδυνατούν να ανταποκριθούν και να πληρώσουν».
Από τον συνδυασμό «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια» υπενθυμίζονται τα εξής:
Η υπόθεση αφορά τις οφειλές και τα πρόστιμα που επιβάλλονται από τους δήμους σε πολίτες αλλά και επιχειρήσεις για όλες τις υποθέσεις. Το μέχρι τώρα νομικό πλαίσιο επέβαλε επιτόκιο 2% μηνιαίως στις καθυστερημένες δόσεις, στις οποίες προστίθεντο και οι προσαυξήσεις πέραν του κεφαλαίου. Στο νομοσχέδιο που εισήχθη στη Βουλή (Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών- Θέματα Οργάνωσης και λειτουργίας ΟΤΑ) και θα ψηφιστεί τη Δευτέρα, προβλέπεται η ρύθμιση οφειλών πολιτών και επιχειρήσεων προς τους δήμους με διαγραφή των προσαυξήσεων και των προστίμων. Η υπόθεση αφορά εκατομμύρια πολίτες και επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα. Η τακτοποίηση της έχει ζητηθεί από τα όργανα της Αυτοδιοίκησης (ΠΕΔ και ΚΕΔΕ). Πολλοί επιχειρηματίες αδυνατούσαν να εκδώσουν μέχρι και άδεια γάμου λόγω αυτής της οφειλής. Ευτυχώς το θέμα βαίνει προς επίλυση. Η λύση δόθηκε με εισήγηση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.