, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Ευλογία για έναν άνθρωπο να χαρίζει ζωή σε συνανθρώπους του»

ioannidis-aimodosia
Τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς για τη σωτηρία ανθρώπινων ζωών, αλλά και της συμβολής αθλητικών σωματείων προκειμένου το μήνυμα του εθελοντισμού να «ακουστεί» σε ένα όσο το δυνατόν πιο ευρύ στρώμα της κοινωνίας, εξήρε σήμερα, Σάββατο, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Ιωαννίδης.
Ο κ. Ιωαννίδης παραβρέθηκε το Σάββατο το μεσημέρι σε ενημερωτική επιστημονική ημερίδα με θέμα «Η σημασία των εθελοντών δοτών μυελού των οστών και βλαστοκυττάρων στην αντιμετώπιση της λευχαιμίας», που διοργάνωσε η ΚΑΕ Άρης και οι Παλαίμαχοι Καλαθοσφαιριστές Άρη από κοινού με την Ελληνική Αιματολογική Εταιρία.
Στην ημερίδα μίλησαν επιστήμονες γιατροί, οι οποίοι ενημέρωσαν το κοινό για τη διαδικασία της λήψης μυελού των οστών και για την ανάγκη που υπάρχει στην Ελλάδα να αυξηθεί ο αριθμός των δοτών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η λευχαιμία και άλλες κακοήθεις αιματολογικές ασθένειες. Όπως τόνισαν, η χώρα μας υστερεί σημαντικά όσον αφορά στον αριθμό εθελοντών δοτών, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν κάθε χρόνο και να χάνονται δεκάδες ζωές, που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαν να σωθούν. Με το πέρας της εκδήλωσης, ο κ. Ιωαννίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο εθελοντισμός είναι πολύ σημαντικός, είναι υγεία για την κοινωνία, και πολύ περισσότερο όταν έχεις με αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα να σώσεις ζωές. Αποτελεί πραγματική ευλογία για έναν άνθρωπο να μπορεί με την προσφορά του να χαρίζει ζωή σε συνανθρώπους του. Είναι εξέχουσας σημασίας να διοργανώνονται ανάλογες εκδηλώσεις από αθλητικά σωματεία και να τονίζεται το μήνυμα του εθελοντισμού από αθλητές, που αποτελούν πρότυπα για τους, νέους, γιατί έτσι φτάνει το μήνυμα του εθελοντισμού πιο μακριά, ακούγεται περισσότερο και αγγίζει περισσότερους ανθρώπους».
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.