, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ιταλία: Αύξηση συντάξεων το 2015 υπόσχεται ο Ρέντσι

mateo-rentsi-arxeiouΣε αύξηση των συντάξεων κάτω των 1.000 ευρώ σχεδιάζει να προχωρήσει από το 2015 η ιταλική κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι σε σημερινή ομιλία του στο Τορίνο.
Κατά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, ενόψει των Ευρωεκλογών, ο Ρέντσι αναφέρθηκε και στην απόφασή του να μειώσει το όριο των ετήσιων αποδοχών των μάνατζερ του δημοσίου στις 238.000 ευρώ.
«Ζητάμε μια θυσία από τους μάνατζερ, δεν πρόκειται για τιμωρία. Είναι απαράδεκτο να έχουν αυξηθεί, οι μισθοί αυτοί, κατά 170%. Εγώ νόμιζα ότι θα δεχόμουν κριτικές για το ακριβώς αντίθετο, για ότι το ετήσιο όριο που ορίσαμε θα μπορούσε να θεωρηθεί πολύ υψηλό», ανέφερε ο Ιταλός πρωθυπουργός.
Τόνισε επίσης ότι «η αριστερά που δεν αλλάζει μετατρέπεται σε δεξιά και χάνει την αξιοπιστία της προοδευτικής της ταυτότητας». «Στόχος μας είναι να πάμε στην Ευρώπη για να αλλάξουμε την Ευρώπη αυτή των τεχνοκρατών και των τραπεζών, για να μπορέσει να μετατραπεί σε μια Ευρώπη των οικογενειών», υπογράμμισε παράλληλα ο 39χρονος επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης και πρώην δήμαρχος της Φλωρεντίας.
naftemporiki.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.