, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η πριγκίπισσα των τσιγγάνων που διεκδικεί θέση στο Ευρωκοινοβούλιο

chalilopoulou_5Την ανακάλυψε ο Κώστας Καραμανλής λίγο πριν το 2004. Ο σημερινός πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μειμαράκης την έφερε στην Αθήνα από το Λονδίνο όπου σπούδαζε Νομική στο Πανεπιστήμιο Guildhall-City του Λονδίνου.
Έχοντας  αποφοιτήσει  με  άριστα  συνέχισε τις σπουδές της στο τμήμα Ευρωπαϊκών Σπουδών, με ειδίκευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, στο North London University, ενώ σήμερα διεκδικεί μία θέση στο Ευρωκοινοβούλιο έχοντας τη στήριξη του Αντώνη Σαμαρά. Η Χριστίνα Χαλιλοπούλου κόρη του βασιλιά των τσιγγάνων γράφει στο βιογραφικό της:
Το 2013 ανέλαβα αναπληρώτρια Γραμματέας τη Γραμματεία Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας.
Το 2012-2013 συμμετείχα ως μέλος στην Εκτελεστική Γραμματεία της Ν.Δ.
To 2011 τοποθετήθηκα επικεφαλής του εθνικού σχεδιασμού του στρατηγικού σχεδίου δράσης ενσωμάτωσης Roma της Γραμματείας Παλιννοστούντων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Νέας Δημοκρατίας όπου παραμένω έως και σήμερα.
Από το 2007 ως σήμερα είμαι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ και συμμετείχα στις βουλευτικές εκλογές ως υποψήφια βουλευτής Β’ Αθήνας.
Είμαι Υπεύθυνη του Υποτομέα: Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Τομέα Γυναίκα και Αυτοδιοίκηση-Γραμματεία Γυναικών της Ν.Δ.
Το 2006, εξελέγην Νομαρχιακή Σύμβουλος στην Ηλεία.
Εργάζομαι στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Είμαι Πρόεδρος του Επι.Σ.Ε.Ρ. Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, της οποίας οι δράσεις επικεντρώνονται στην Κοινωνική πολιτική, μέριμνα και στήριξη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.
Το 2004-2006 διετέλεσα θεματική υπεύθυνη προγραμμάτων ευάλωτων κοινωνικά ομάδων της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Την περίοδο 2005-2006 διετέλεσα Σύμβουλος της Γενικής Γραμματέως Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Το 2001-2003 διετέλεσα Σύμβουλος της Commission for Racial Equality ενώ παράλληλα ήμουν Μέλος Ομάδας Εμπειρογνωμόνων FERYP ( Forum of European Roma Young People ).
Σπούδασα Νομική στο Πανεπιστήμιο London Guildhall – City και συνέχισα σε δεύτερο πτυχίο Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πολιτικής ηθικής και Φιλοσοφίας με εξειδίκευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Πανεπιστήμιο North London University. Στο διάστημα που μεσολάβησε σπούδασα στο London School of Information Technology, αποκτώντας το δίπλωμα Πληροφορικής καθώς και Δίπλωμα Management και Διοίκησης στο Hammersmith College of Business Studies. Μιλάω άπταιστα Αγγλικά. Την περίοδο των σπουδών μου, έκανα την πρακτική μου ως βοηθός Συμβούλου στο haringey Council εξετάζοντας πρόνοιαka επιδόματα και στήριξης ανθρώπων με αναπηρία, σύνδρομο down.
Από το 1997 μέχρι και το 2001 υπήρξα ενεργό μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Λονδίνου.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.