, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Οι μεγάλοι «αδικημένοι» του κοινωνικού μερίσματος;

PORTOFOLI-ADEIO
Η ειδική εφαρμογή για το κοινωνικό μέρισμα άνοιξε και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν πλέον να κάνουν την αίτησή τους μέσω του ιστότοπου της γενικής γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, έως τις 30 Ιουνίου στην διεύθυνσηhttps://www1.gsis.gr/webtax/socdiv/index.jsp
Διευκρινίσεις σχετικά με τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του ανέφερε μεταξύ άλλων ποιοι εξαιρούνται από τη λήψη του επιδόματος, και ποιοι δικαιούνται. Να σημειωθεί πως το επίδομα θα λάβουν συνολικά 600.000 νοικοκυριά.
Από το επίδομα εξαιρούνται:
1. Τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία εμφανίζονται στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος ως εξαρτώμενα μέλη του υπόχρεου.
2. Τα φυσικά πρόσωπα τα οποία έχουν αναγράψει στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος ότι φιλοξενούνται.
3. Φυσικά πρόσωπα που έχουν δηλώσει (στις φορολογικές δηλώσεις που υπέβαλαν πέρυσι) ότι διαθέτουν επιβατικά Ι.Χ. αυτοκίνητα άνω των 3.000 κυβικών εκατοστών ή σκάφη άνω των 8 μέτρων ή αεροσκάφη ή πισίνες.
4. Πρόσωπα που είναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού.
Δικαίωμα να λάβει την εφάπαξ εισοδηματική ενίσχυση έχει όποιος άγαμος φορολογούμενος εμφάνισε στην περσινή φορολογική δήλωση ετήσιο πραγματικό ή τεκμαρτό φορολογητέο εισόδημα έως 6.000 ευρώ, εφόσον η συνολική αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας που κατείχε την 1η/1/2013 ήταν έως 125.000 ευρώ. Δικαιούχος είναι, επίσης, όποιος έγγαμος φορολογούμενος είχε το 2012 ετήσιο -πραγματικό ή τεκμαρτό- φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 8.000 ευρώ και κατείχε την 1η/1/2013 ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 8.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο που ανήκει στην οικογένεια του δικαιούχου.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.