, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Το ΠΑΣΟΚ έκανε και λάθη"

     PANT4202_final

Για την υποψηφιότητά του στις επικείμενες ευρωεκλογές, το διακύβευμα αυτών και τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ στη συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία μιλά στην «Κ» ο γραμματέας του Κινήματος και υποψήφιος της «Ελιάς», Νίκος Ανδρουλάκης. Αναφέρει ποιο θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνει σε περίπτωση που εκλεγεί, μιλά για τον Γιώργο Παπανδρέου και ξεκαθαρίζει πως το κόμμα του «δεν θα ανεχτεί άλλους Μπαλτάκους».

Συνέντευξη στο Βαγγέλη Στολάκη
 
Κύριε Ανδρουλάκη, το ΠΑΣΟΚ φοβήθηκε μήπως δεν εκλέξει ευρωβουλευτή και για το λόγο αυτό «κατεβαίνει» ως Ελιά; Πόσους υποψηφίους επιδιώκει να εκλέξει η Ελιά;
Η Ελιά προήλθε από την ανάγκη να σταματήσει ο κατακερματισμός της Κεντροαριστεράς, να ενωθούν οι δυνάμεις του προοδευτικού δημοκρατικού χώρου και μέσα από ένα κοινό πολιτικό πλαίσιο να προτείνουμε στον ελληνικό λαό μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Το ΠΑΣΟΚ δεν φοβήθηκε ποτέ και τίποτα. Όταν το 2009 αναλάμβανε τη διακυβέρνηση της χώρας από την κυβέρνηση Καραμανλή, η χώρα ήταν ένα βήμα πριν το γκρεμό. Ήταν το μόνο κόμμα που στην αρχή αυτής της προσπάθειας σήκωσε στις πλάτες του το βάρος των επαχθών μεταρρυθμίσεων για να μην πάει η Ελλάδα σε ασύντακτη χρεοκοπία. Τό-
τε ο κύριος Σαμαράς έχτιζε το αντιμνημονιακό μέτωπο και έταζε «ισοδύναμα» στα Ζάππεια. Σήμερα έχει κάνει τη στροφή του και περιγράφει «μεγάλες επιτυχίες», αυτές για τις οποίες με μεγάλο κόστος πάλεψε το ΠΑΣΟΚ. Όλα αυτά οι πολίτες τα θυμούνται. Σε αυτόν τον κρίσιμο αγώνα το ΠΑΣΟΚ θα προσπαθήσει να δώσει τον καλύτερο εαυτό του για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τόσο για την Παράταξη, όσο και για το εγχείρημα της Ελιάς αλλά και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα.
Ποιο είναι το διακύβευμα των ευρωεκλογών του Μαΐου;
Σήμερα η Ευρώπη είναι το αποτέλεσμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που έχουν επιβάλει οι συντηρητικές δυνάμεις οι οποίες εκφράζονται από την καγκελάριο Μέρκελ και στη χώρα μας από τη Νέα Δημοκρατία. Στις 25 Μαΐου αυτή η Ευρώπη κρίνεται. Ταυτόχρονα όμως έχουμε την ευκαιρία να διαμορφώσουμε τους πολιτικούς συσχετι-
σμούς που θα την οδηγήσουν στην επόμενη ημέρα. Αν οι πολίτες επιλέξουν την Ελιά, τότε σημαίνει ότι θέλουν να ενισχύσουν το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα υπό τον Μάρτιν Σούλτς που οραματίζεται την Ευρώπη ως μια Ένωση χωρών με σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς, με αλληλεγγύη, με πολιτικές ανάπτυξης και θέσεις εργασίας για τα εκατομμύρια άνεργων Ευρωπαίων πολιτών. Από την άλλη μεριά, αν επιλέξουν δώσουν δύναμη στη Νέα Δημοκρατία αυτό συνεπάγεται και δύναμη στους συντηρητικούς του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και συνέχιση των πολιτικών απόλυτης λιτότητας. Η ευρωομάδα με την οποία συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές απαρτίζεται από 35 βουλευτές στο σύνολο των 751 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η πλειοψηφία των ο-ποίων δίνει λύσεις για λιγότερη Ευρώπη χω-ρίς να κατανοεί τις ευρωπαϊκές αναγκαιότητες. Μην ξεχνάμε την πρόσφατη δήλωση του Die Linke, το κόμμα της γερμανικής Αριστεράς, ότι δεν δίνουν ούτε ένα ευρώ για το ελληνικό χρέος. Το διακύβευμα λοιπόν είναι αν οι πολίτες θα επιλέξουν τη διαφορετική Ευρώπη που προτείνει το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα ή αν θα στηρίξουν την Ευρώπη της τρόικας και της απόλυτης λιτότητας.
Διαβάστε όλη τη συνέντευξη του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και υποψηφίου Ευρωβουλευτή της “Ελιάς” Νίκου Ανδρουλάκη, στην Karfitsa που κυκλοφορεί δωρεάν το Μεγάλο Σάββατο. 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.