, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ας τελειώνουμε με τους δραχμολάγνους!

nikos-karamanlis (1)✎ Του Νικολάου Καραμανλή
Τόσα χρόνια έχουν περάσει από τότε που μπήκαμε στο μνημόνιο και σε ένα σπιράλ ύφεσης και σκληρού προγράμματος διάσωσης της χώρας και από τον ΣΥΡΙΖΑ ακούμε τα ίδια πράγματα, αντί να μας απασχολούν άλλα, σημαντικότερα, θέματα. Λίγο πριν από τις ευρωεκλογές το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επαναφέρει στο προσκήνιο ένα ξεπερασμένο και λυμένο ζήτημα. Αυτό της αποχώρησης ή όχι από το ευρώ και την επιστροφή στη δραχμή! Έχει καταντήσει αστείο! Ας αποφασίσουν, επιτέλους τι θέλουν! Με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν…
Όλες αυτές οι παλινωδίες της Κουμουνδούρου κάνουν κακό και στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά περισσότερο στη χώρα. Μάλιστα, τώρα που βγαίνουμε από τα μνημόνια και κερδίζουμε, μετά από αιματηρές θυσίες του ελληνικού λαού, την εμπιστοσύνη όλων, οι αντιφάσεις αυτές προκαλούν τεράστια προβλήματα. Ας καταλάβουν ότι οι Έλληνες έχουν αποφασίσει και τη σταθερότητα και τις επιλογές που τους κρατούν κοντά στις ευρωπαϊκές τους καταβολές.
Το ερώτημα που θα έπρεπε να μας απασχολεί όλους είναι τι θα γίνει στη συνέχεια. Πώς θα καταφέρουμε να προσδώσουμε μια αναπτυξιακή διάσταση στην οικονομία και μια προοπτική στους πολίτες. Ομολογουμένως, είναι θετικές οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με το κοινωνικό μέρισμα για 1,1 εκατομμύριο δικαιούχους από το πρωτογενές πλεόνασμα, ή τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα, ή ο φόρος υπεραξίας που αναμένεται να ξεπαγώσει την κτηματαγορά, ή οι νέες ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα. Όμως, το μεγάλο ζητούμενο είναι η είσοδος «φρέσκου» χρήματος στην αγορά, στην πραγματική οικονομία και οι διαρθρωτικές αλλαγές.
Η ολοκλήρωση των ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών είναι σημαντική. Αναμένεται να δώσουν ανάσα στις επιχειρήσεις, οι οποίες δεν μπορούν να αντλήσουν κεφάλαια και αδυνατούν να κάνουν επενδύσεις. Επίσης, πρέπει να δοθεί προτεραιότητα και στην επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα. Η γραφειοκρατία και η συνεχώς μεταβαλλόμενη φορολογία και τόσες άλλες στρεβλώσεις που υπάρχουν, «πνίγουν» τις βιομηχανίες και τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας που είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Κλάδοι και επαγγέλματα πρέπει να λειτουργούν σε ένα υγιές ανταγωνιστικό περιβάλλον, προς όφελος όλων των Ελλήνων. Αυτά τα μεγάλα θέματα πρέπει να μας απασχολούν και όχι η ξεπερασμένη… δραχμούλα!

#Tags: Karfitsa

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.