, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Ο λαός προσδοκά πραγματική ανάσταση ζώντων»

koutsoumpas«Ούτε στον καπιταλισμό, ούτε στον σοσιαλισμό γίνονται θαύματα. Τα πάντα γύρω μας είναι δημιουργήματα της ανθρώπινης εργασίας, χειρωνακτικής και πνευματικής», υποστήριξε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του σε ελληνική εφημερίδα.
Μιλώντας στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι «οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, ο λαός της πατρίδας μας, όλοι οι λαοί του κόσμου, δεν προσδοκούν “ανάσταση νεκρών”, αλλά πραγματική “ανάσταση ζώντων”, μέσα από μια γνήσια εργατική λαϊκή Ανάσταση – Επανάσταση. Γι’ αυτή την αναγέννηση του λαού μας, με πρωτοπόρα την εργατική τάξη, δουλεύουμε από σήμερα, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να ανατρέψουμε αρνητικούς, δυσμενείς συσχετισμούς, προωθώντας τη Λαϊκή Συμμαχία με ένα πολύ ισχυρό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας».
Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στην οικονομία, ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι «το πραγματικό γεγονός στην οικονομία, είναι ότι το 2014 θα είναι χρονιά σχετικής σταθεροποίησης της οικονομίας, μετά από μια πενταετή – και πλέον – βαθιά οικονομική κρίση».
Ακόμη επισήμανε ότι «και αυτή η χρονιά της “στασιμότητας”, εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά ασταθής» και τονίζει πως «σε κάθε περίπτωση πάντως, δεν θα ανακοπούν στο ελάχιστο οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις που έχουν ξεκινήσει, δεν θα πάψουν να υπάρχουν οι αντιλαϊκοί νόμοι και μέτρα, τα μνημόνια διαρκείας, οι κανόνες και οι μηχανισμοί επιτήρησης και εποπτείας από την σφηκοφωλιά της ΕΕ».
Εκτίμησε ακόμη ότι «βρισκόμαστε σε διαδικασία συνολικής αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού, διαδικασία που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Αναμόρφωση που επιδιώκει να δώσει ανάσα στο σάπιο σύστημα που έχει όνομα καπιταλισμός, να δώσει παράταση ζωής στο διεφθαρμένο αστικό κράτος το οποίο δεν γιατρεύεται με μικροβελτιώσεις».
Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι «στην πολιτική δεν ισχύει το “είσαι ότι δηλώσεις… “, ούτε ξεμπερδεύεις με τα πολιτικά αμαρτήματά σου, αν δηλώσεις απλά “αριστερός”».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.