, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δεύτερη ευκαιρία για το κοινωνικό μέρισμα

epidomata
Βελτιώσεις και διορθώσεις στο σχέδιο διανομής του κοινωνικού μερίσματος εξετάζει η κυβέρνηση, μετά το σάλο που προκάλεσε η αποκάλυψη του protothema.gr ότι ευπαθείς ομάδες μένουν «εκτός νυμφώνος», ενώ φαίνεται πως επιχειρούν να το λάβουν σωρηδόν «σκηνίτες», που δηλώνουν πως δεν έχουν καν ρολόι της ΔΕΗ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη Μεγάλη Πέμπτη έως τις 12.30 το μεσημέρι της Τετάρτης, συμπληρώθηκαν 345.000 αιτήσεις. Από αυτές εγκρίθηκαν 85.000 και θα μοιραστούν 65 εκατ. ευρώ (αναλογούν περίπου 765 ευρώ κατά μέσο όρο).
Άλλες 130.000 αιτήσεις απορρίφθηκαν, κυρίως λόγω τεκμηρίων, ενώ 130.000 παραμένουν σε αναμονή επικύρωσης λόγω ελλιπών στοιχείων (π.χ. ΑΜΚΑ, αριθμός παροχής ΔΕΗ κλπ), που αναμένεται να συμπληρωθούν τις επόμενες ώρες και ημέρες.
Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσε όμως τις πληροφορίες του protothema.gr ότι, μετά την ολοκλήρωση της φάσης υποβολής των αιτήσεων, σχεδιάζεται να υπάρξουν ευνοϊκές αλλαγές όχι μόνο για όσους έμειναν άνεργοι μέσα στο 2013, αλλά και για άλλες οικονομικά ασθενείς τάξεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, μέχρι 30 Απριλίου τουλάχιστον δεν αναμένεται να αλλάξουν οι όροι, αλλά μετά τις 30 Ιουνίου και εφόσον φανεί ότι περισσεύουν χρήματα, θα υπάρξει κάποια πρόβλεψη για να λάβουν επίδομα και όσοι το έχασαν, επειδή υπερέβησαν κατά τι το εισοδηματικό όριο.
Συγκεκριμένα, το στέλεχος του οικονομικού επιτελείου ανέφερε ότι «βασιστήκαμε σε ό,τι δήλωναν οι ίδιοι οι πολίτες το 2012, είναι σε επίγνωση της κυβέρνησης ποιοι εξαιρέθηκαν, αυτό θα το αξιολογήσουμε, βούληση της κυβέρνησης είναι να μοιραστούν το ταχύτερο δυνατόν τα 525 εκατ. ευρώ, θέλουμε να αποδώσουμε ολόκληρο το ποσό, δεν θα κρατήσουμε ούτε ένα ευρώ».
Σημειώνεται ότι στις 9 Μαΐου θα λάβουν τα 37 εκατ. ευρώ οι 75.000 ένστολοι.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.