, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Έρχονται καταιγίδες και σκόνη από την Αφρική

vroxh-omprella
Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν σήμερα το μεσημέρι και το απόγευμα στα βορειοδυτικά της χώρας. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ.
Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες θα σημειωθούν στη Θεσσαλονίκη, με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων το μεσημέρι και το απόγευμα στα γύρω ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες, θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 22 βαθμούς κελσίου.
Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από από 14 έως 26 βαθμούς κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι-απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά το μεσημέρι- απογευμα. Τοπικα περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και το βραδύ στα ανατολικά 5 τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.