, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Online παραγγελία… σκορπιών!

onilne-skorpioi
Η κινέζικη ιστοσελίδα Taobao αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου στον πλανήτη, με μια λίστα 800 εκατομμυρίων προϊόντων προς πώληση, μερικά από τα οποία μπορούν να χαρακτηριστούν και ασυνήθιστα.
Τα 500 εκατομμύρια εγγεγραμμένα μέλη της πραγματοποιούν περίπου 50 χιλιάδες συναλλαγές κάθε λεπτό κατά μέσο όρο, ενώ η ιστοσελίδα έχει καταγράψει αγοραπωλησίες ύψους 5,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα σε μία μέρα, που αποτελεί και τη μεγαλύτερη έως τώρα επίδοσή της.
Μεταξύ των προϊόντων που διατίθενται στο κοινό, μπορεί κανείς να «ενοικιάσει» σύντροφο, για να τον παρουσιάσει σε κάποια οικογενειακή συγκέντρωση, αποφεύγοντας έτσι αμήχανες ερωτήσεις συγγενών για την προσωπική του ζωή.
Επιπλέον, στην αγορά του Taobao διατίθεται μεταξύ άλλων ζωντανοί σκορπιοί διαφόρων ειδών, ενώ πωλούνται μικρά τηλεκατευθυνόμενα αεροπλανάκια με ενσωματωμένη κάμερα για παρακολούθηση, ένα από τα οποία μάλιστα βρέθηκε στη Συρία και κατερρίφθη από αντάρτες.
Στο Taobao μπορεί ακόμα να βρει κανείς πιστώσεις για ηλεκτρονικά παιχνίδια, σαπούνια από… μητρικό γάλα, φυλαχτά, περίεργες τροφές, αλλά και το γεύμα του προέδρου της Κίνας Ξι Τζινπίνγκ, ο οποίος έφαγε χοιρινό με πράσο σε εστιατόριο στο κέντρο του Πεκίνου, με τους πολίτες της χώρας να θέλουν τον μιμηθούν, πληρώνοντας αδρά για ένα «προεδρικό γεύμα».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.