, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Gazprom: Επιπλέον 11,4 δισ. δολ. χρέος από την Ουκρανία

ploΗ κρατική εταιρεία αερίου της Ρωσίας Gazprom ανακοίνωσε ότι οι οφειλές της ουκρανικής ενεργειακής εταιρείας Naftogaz προς την ίδια αυξάνονται κατά ακόμη 11,4 δισ. δολάρια (8,2 δισ. ευρώ).
Πρόκειται για ένα ποσό που είναι πενταπλάσιο σε σχέση με τις προηγούμενες απαιτήσεις της ρωσικής εταιρείας, η οποία πλέον εντείνει την πίεση που ασκεί στο Κίεβο.
Σύμφωνα με μια πηγή της Gazprom, το ποσό αυτό, των 11,4 δισ. δολαρίων, προστίθεται στην οφειλή της Naftogaz (2,2 δισεκ. δολάρια) για τις ποσότητες αερίου που προμηθεύτηκε από την ίδια το 2013 και μέχρι τώρα το 2014.
Κατά την ίδια πηγή, τα έγγραφα σχετικά με τις ανεξόφλητες οφειλές της ουκρανικής εταιρείας εστάλησαν στην διοίκησή της την Τετάρτη. Οι οφειλές σχετίζονται με το γεγονός πως η ουκρανική εταιρεία δεν τήρησε συμβατικές της υποχρεώσεις.
Το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ μετέδωσε νωρίτερα ότι ο Αλεξάντερ Μεντβέντεφ, ανώτατο στέλεχος της Gazprom, παρουσίασε στοιχεία σχετικά με τις οφειλές της Naftogaz προς τη ρωσική εταιρεία σε δημοσιογράφους στο Παρίσι.
Σημειώνεται ότι καμία από τις δύο εταιρείες δεν σχολίασαν τις πληροφορίες αυτές.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.