, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ζευγάρια;

sex 55
Τα περισσότερα ζευγάρια κάνουν σεξ δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, κατά τις οποίες το 45% των αντρών έρχεται σε οργασμό μέσα σε δύο λεπτά, κάτι που βέβαια θεωρείται «πολύ σύντομα» για τις γυναίκες. Αυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα στα οποία καταλήγει έρευνα του ειδικού γιατρού δρ Harry Fisch. Παράλληλα, ο οργασμός για τις γυναίκες έρχεται σε τουλάχιστον 5 έως 7 λεπτά, ενώ όσο το ζευγάρι μεγαλώνει, τόσο λιγότερες φορές απολαμβάνει το σεξ.
Ο μέσος άντρας έχει στύση 11 φορές την ημέρα, σημειώνει ο διάσημος ουρολόγος από το Presbyterian Hospital της Νέας Υόρκης, και τονίζει πως πολλοί άντρες, ειδικά νέοι, κάνουν σεξ πολλές φορές την ημέρα – και αυτό θεωρούν φυσιολογικό.
Πάντως, 2 με 3 φορές την εβδομάδα κάνουν σεξ τα ζευγάρια στα είκοσι χρόνια τους, ποστοστό που γίνεται το πολύ 2 φορές ανά 7 μέρες, όταν βρίσκονται ανάμεσα στα 30 και τα 50.
Τα παντρεμένα ζευγάρια πάνω από τα 50 τους, κάνουν σεξ λιγότερο από μια φορά την εβδομάδα, λέει ο δρ Fisch και προσθέτει πως, στον αντίποδα, τα νέα ζευγάρια την περίοδο της πρώτης γνωριμίας τους κάνουν σεξ κάθε μέρα!
Είναι φυσιολογικό, κατά τον διάσημο ουρολόγο, το κάθε ζευγάρι να «καθιερώνει» τις δικές του προτιμήσεις στο σεξ, ανάλογα με το πού συμφωνούν και οι δυο. Αυτό που δεν είναι αποδεκτό, είναι να απουσιάζει τελείως το σεξ από μια σχέση.
Αυτό είναι το θέμα, καταλήγει «Όχι το πόσο σεξ κάνουμε, αλλά το κατά πόσο το ζευγάρι – και τα δύο μέρη – είναι ευχαριστημένο με το σεξ που κάνει. Εκεί είναι όλη η ικανοποίηση».
Το μέσο ζευγάρι πάντως κάνει σεξ για 7,3 λεπτά κάθε φορά, αν και αυτό δεν είναι πάντα αρκετό για τις γυναίκες που χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσουν από τους άντρες.
Σε κάθε περίπτωση, άντρες που χρειάζονται λιγότερα από δύο λεπτά, ή περισσότερα από 40, καλό θα είναι να επισκεφθούν έναν ειδικό.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.