, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Το τελευταίο «αντίο» στον Τίτο Βιλανόβα

Το τελευταίο «αντίο» στον Τίτο Βιλανόβα είπαν το απόγευμα της Δευτέρας η οικογένειά του, οι φίλοι του και σύσσωμη η Μπαρτσελόνα.
Περίπου 1500 άνθρωποι έδωσαν το παρών στον Καθεδρικό ναό της Βαρκελώνης για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Βιλανόβα, ο οποίος έχασε την περασμένη Παρασκευή την μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 45 ετών.
Το κλίμα ήταν συναισθηματικά φορτισμένο ειδικά στις ομιλίες των παιδιών του, Καρλότα και Αντριά που συγκλόνισαν. «Ο πατέρας μου ήταν η πρώτη μου αγάπη. Πιστεύω ακόμη ότι θα γυρίσει. Από όλα όσα με δίδαξε, ξέχασε να μου μάθει πώς να ζω χωρίς εκείνον! Οπατέρας μου ήταν δώρο για μένα και αφιέρωσε τη ζωή του στην Μπαρτσελόνα», είπε η κόρη του, Καρλότα, δίνοντας τον λόγο στον αδερφό της, Αντριά:
«Ήταν αφοσιωμένος στην οικογένειά του. Ένας μαχητής. Όταν έμαθε πως έχει καρκίνο καρκίνο, το μόνο που τον ένοιαζε ήταν πώς θα ζήσουμε χωρίς εκείνον. Ήταν ένα πρότυπο για μένα. Το καλύτερό του για αυτά τα 17 χρόνια που βρισκόταν δίπλα μου. Μας έδωσε σπουδαία μαθήματα, μαθαίνοντάς μας ότι ποτέ δεν γνωρίζουμε πότε θα έρθει η ώρα μας. Να ξέρεις ότι είσαι ο φύλακας-άγγελός μου. Αναπαύσου εν ειρήνη, πατέρα».
«Σήμερα είναι μια θλιβερή ημέρα. Αποχαιρετάμε ένα τίμιο, καλό και ταπεινό άνθρωπο. Έναν άνθρωπο που δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Λέω το αντίο εκ μέρους όλης της οικογένειας της Μπαρτσελόνα. Δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ Τίτο», ήταν μερικά από τα λόγια του προέδρου της Μπαρτσελόνα Γιόσεπ Μπερτομέου.
1 11
 
3 4 5 6 11 10 9 8 7in.gr
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.