, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Το χαίρομαι να μου λένε ότι είμαι σέξι!"

10318580_10152391945078556_817727182_n

Ο Νίκος Μουτσινάς ανέβηκε στη γενέτειρά του τη Θεσσαλονίκη με αφορμή την παράσταση “το ΚΤΕΛ” που ξεκίνησε στο Θέατρο Ράδιο Σίτυ. Ο Νίκος παρουσιάζει, σκηνοθετεί, γράφει, χορεύει και φυσικά παίζει! Το ταλέντο του όμως δεν περιορίζεται μόνο στις στιγμές που παίζει στο σανίδι ή μόνο στις ώρες που τον απολαμβάνουμε από τους δέκτες της τηλεόρασής μας. Ο Νίκος είναι μία “κινητή πηγή γέλιου”. Όπου σταθεί κι όπου βρεθεί αστειεύεται με όλους, σαν να τους ήξερε ανέκαθεν. Γλυκύτατος και καθόλου σνομπ συγκεντρώνει γύρω του όλα τα κοριτσάκια που παρακαλούν για μία φωτογραφία μαζί του. Εκείνος δεν δυσαρεστεί καμία και τις πειράζει όλες! Στο θέατρο το κοινό παραληρεί με τις ατάκες του και στο “Δέστε τους” μας κάνει και πάλι να λυνόμαστε στα γέλια μέσα από τα στοχευμένα ειρωνικά του σχόλια . Είναι το καυστικό του χιούμορ που τον έκανε να πάει τόσο μπροστά ή η γερή του πένα; Όπως και να έχει τον Νίκο λατρεύεις να τον απολαμβάνεις σε οποιοδήποτε εγχείρημά του!
Συνέντευξη στη Μάρω Αργυρίου
Οι χαρακτήρες που δημιουργήσατε με τη συνάδελφό σου Tζένη Διαγούπη για την παράσταση «το ΚΤΕΛ», στην οποία πρωταγωνιστείς και παράλληλα σκηνοθετείς, είναι ακραίοι και τραγελαφικοί.
Ναι είναι ακραίοι γιατί πρόκειται για μία κωμωδία. Όλοι μαζί φαίνονται σίγουρα ακραίοι, γιατί ο καθένας είναι «στον πλανήτη του», αλλά είναι ταυτόχρονα και κανονικοί άνθρωποι, που έχουν προβλήματα λίγο πιο τραβηγμένα. Η κατάσταση όμως στην οποία βρίσκονται αυτοί οι χαρακτήρες κάνει το έργο πάρα πολύ αστείο!
Δεν είναι όμως κι άνθρωποι που συναντάς κάθε μέρα!
Έναν γυμναστή συναντάς, γιατί όχι; Iερόδουλη μπορεί να συναντήσεις και να μην στο πει απλά, δεν ξέρεις! Η άλλη είναι πρόεδρος σε σωματείο για τον μονάρχιδο σκίουρο (γέλια), αλλά θέλω να πω ότι γνωρίζεις αυτές τις τύπισσες που πάνε στα Ιεροσόλυμα κι είναι αυτές οι ομαδάρχισσες που τα κανονίζουν όλα αυτά. Είναι τέτοιο στιλ, δεν είναι δηλαδή τύποι που δεν τους βρίσκεις πουθενά. Κι ειδικά επειδή ένα κτελ είναι σαν κατσαρόλα, μπορεί να υπάρχει μέσα οτιδήποτε, γι αυτό και μας βόλεψε πάρα πολύ.
Άρα δεν είναι εμπνευσμένοι από καταστάσεις που έχεις βιώσει εσύ!
Όχι, όχι Παναγία μου, τέτοια κατάσταση με εμπόριο οργάνων κτλ. μακριά από μας! Είναι ένα έργο μη βιωματικό.
Δηλαδή κάθεστε και λέτε: “Tι πιο τραβηγμένο κι υπερβολικό μπορούμε να σκεφτούμε” και μετά τα βάζετε όλα κάτω και τα ενώνετε;
Λες ιδέες, πολλές ιδέες, να κοιτάξεις μέχρι πού μπορείς να το τραβήξεις και λέγοντας συνέχεια βλακείες στο τέλος βγαίνει κάτι ωραίο (γέλια)!
Τελείωσες υποκριτική εδώ στη Θεσσαλονίκη και έπειτα έγινες γνωστός από τη συμμετοχή σου στην εκπομπή «Κους Κους το Μεσημέρι». Το περίμενες ότι θα αναδειχτείς τόσο γρήγορα;
Ναι τελείωσα ηθοποιός κι έπειτα παρουσίαζα στην τηλεόραση. Δεν περίμενα να μου συμβεί αυτό. Όλη αυτή η κατάσταση της συγγραφής κάποιου έργου μαζί με την Τζένη και της σκηνοθεσίας ξεπερνούσε τα δικά μου όνειρα. Δεν το είχα φανταστεί αυτό. Το όνειρό μου ήταν να παίξω, μέχρι εκεί έφτανε. Οπότε όλο αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια είναι πάνω από τα όνειρά μου!
Και πώς προκύπτει το ένα μετά το άλλο; ‘Ερχονται όλα τόσο αβίαστα;
Έρχονται μάλλον κάποια πράγματα. Άλλα τα κυνηγάς. Eγώ κυνηγάω πάντα το θέατρο και πάντα το κυνηγούσα. Δεν το άφησα ποτέ. Δεν συνέβαινε κι εγώ ήθελα να παίξω, μου αρέσει πάρα πολύ να παίζω, οπότε ήρθε, δόξα τω Θεώ!
Πιστεύεις ότι άργησες να δικαιωθείς ή ήρθε σχετικά γρήγορα η αναγνώριση;
Oύτε κατά διάνοια και δεν αισθάνομαι πως έχω δικαιωθεί, γιατί δεν αισθανόμουν αδικημένος. Είναι μια χαρά, είναι πολύ ωραία η περίοδος, δύσκολη μεν αλλά κι ευνοϊκή για τους ανθρώπους που είναι πιο κοντά στην κωμωδία, γιατί κάνεις τον άλλον να γελάσει και να βρει κάτι αστείο. Οπότε νομίζω πως είμαι ok!
Γιατί είσαι τόσο πολυπράγμων; Θέλεις να γεμίζεις τη μέρα σου ώστε να έχεις περιορισμένο προσωπικό χρόνο;
Όχι απλά προκύπτει! Όταν έρχονται κάποιες ευκαιρίες ή κάποια πράγματα που θεωρείς ευκαιρία, δεν είναι εύκολο να πεις ότι δεν θα το κάνεις.
Έπαθες όμως υπερκόπωση!
Σαφέστατα, άρα θα πρέπει να λες και: “δεν το κάνω” σε κάποια πράγματα! Γι’ αυτό και δεν θα κάνουμε περιοδεία το καλοκαίρι, «το ΚΤΕΛ» τελειώνει Θεσσαλονίκη!
Γιατί όμως τόσες λίγες παραστάσεις στην πόλη μας;
Δεν μπορεί να γίνει κάτι περισσότερο γιατί έχω το «Δέστε τους», μόνο Σαββατοκύριακα έχω ελεύθερα, γι’ αυτό και βάλαμε διπλές παραστάσεις! Κι ήδη δηλαδή που μπαίνουμε και μέσα στον Μάϊο και θα έχει καλοκαιριάσει στη Θεσσαλονίκη, δεν θα είναι τόσο εύκολο όσο “πιάνουν οι ζέστες” να είμαστε σε κλειστό χώρο.
Με τα παιδιά που είστε στο «Δέστε τους» και στην παράσταση θα έλεγες πως είστε φίλοι;
Δεν ξέρω τι εννοείς φίλοι…
Αν λέτε τα προσωπικά σας, αν τους εμπιστεύεσαι πράγματα.
Περνάμε πάρα πολύ ωραία, με κάποιους είμαστε ναι. Είναι και μία τριβή. Όπως και στο «Δέστε τους» είμαστε κάθε μέρα μαζί, το ίδιο είμαστε και με τα παιδιά στο θέατρο. Είμαστε μαζί καθημερινά. Είναι το περιβάλλον σου πια. Σε κάποιους θα «ανοιχτείς» λίγο περισσότερο, σε κάποιους λίγο λιγότερο, αλλά γενικά αισθάνεσαι φιλικά!
Δεν θα μπορούσες όμως να δουλεύεις με άτομα που απεχθάνεσαι…
Φαντάζομαι πως κανείς δεν θα μπορούσε! Όχι μόνο εγώ!
Έχεις κάνει υποχωρήσεις στον χώρο που βρίσκεσαι;
Σίγουρα έχω κάνει κι έχουν κάνει κι οι άλλοι. Δεν βγαίνει αλλιώς. Όχι όμως με την τραγική έννοια.
Νιώθεις σέξι;
(Γέλια) Εσύ τι λες;
Eγώ λέω ναι! Γιατί έχεις πολλές θαυμάστριες!
Μου αρέσει κι εμένα! Οk ναι! Δεν ξέρω αν νιώθω. Δεν είναι ένα από τα στοιχεία που μπορώ να πουλήσω εν πάση περιπτώσει, δεν είναι το πρώτο μου! Να πεις: «Αυτός είναι σέξι». Εύχομαι να με πούνε αστείο. Αν πάλι κάποιος το πει, μπράβο, το χαίρομαι!
Γιατί όχι; Eκπέμπεις μία πολύ γοητευτική αύρα!
Δεν ξέρω, δεν το έχω δουλέψει!
Δεν έρχονται κοριτσάκια να σε πιάσουν λίγο παραπάνω και να σε αγγίξουν;
Έρχονται ναι κι έχει πάρα πολλή πλάκα! Είναι εξαιρετικό, το χαίρομαι κι εγώ. Είναι πολύ ωραίο, γιατί έμπαινα κι εγώ στη θέση τους, όταν έβλεπα ηθοποιούς που ήθελα να τους δω από κοντά. Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα το ότι μπορείς να δεις κάποιον που θαυμάζεις ζωντανά. Είναι χαριτωμένο, αλλά ως εκεί.
Το χιούμορ σου το ανέπτυξες σαν άμυνα ίσως σε κάτι που σου συνέβη;
Φαντάζομαι πως ναι. Αυτό έχει γίνει στο υποσυνείδητο.
Από τα γυμνασιακά σου χρόνια;
Όχι από πιο μικρός μάλλον, χωρίς να το καταλάβω. Αλλά γενικά στο σπίτι γελάγαμε.
Αντιμετώπισες μικρότερος κάποιο πρόβλημα με τον περίγυρό σου;
Όχι ποτέ. Το σπίτι μου όμως ήταν «κουκουρούκου»! Ο παππούς μου ειδικά έκανε πλάκες, ήταν ταχυδακτυλουργός. Δεν ήταν αυτό το κεντρικό του επάγγελμα, αλλά το έκανε οπότε ήμασταν όλοι σε ένα σόου και το γέλιο «έπεφτε βροχή». Είχαμε πάντα πολύ κόσμο στο σπίτι.
Η μαμά σου είναι πολύ δεμένη μαζί σου και την αναφέρεις συνέχεια! Είναι η αδυναμία σου;
Ναι, είναι η μητέρα μου, όπως και να το κάνουμε!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.