, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σαντορίνη: «Πράσινο φως» για απόπλου του «Πρέβελης»

anek-anek-lines
 
Αναχώρησε από το λιμάνι της Σαντορίνης το πλοίο «Πρέβελης», καθώς οι επιθεωρητές δεν διαπίστωσαν κανένα σοβαρό πρόβλημα.
Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο τα ξημερώματα – με 70 άτομα πλήρωμα και 190 επιβάτες – προερχόμενο από τον Πειραιά προσάραξε στη νησίδα Ασπρονήσι.
Το «Πρέβελης» είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Πειραιά στις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής και πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πειραιά – Μήλο – Θήρα – Ανάφη – Ηράκλειο, Σητεία, Κάσο, Κάρπαθο, Διαφάνι, Χάλκη, Ρόδο.
Τα αίτια της προσάραξης δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί και φως στα αίτια αναμένεται να δώσει η προανάκριση που έχει αναλάβει το λιμεναρχείο της Σαντορίνης.
Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι στο «Πρέβελης» προκλήθηκε μερική απώλεια κάποιων φορτίων στη μία ηλεκτρομηχανή και μερική διακοπή σε κάποια σημεία με φωτισμό την ώρα που έφθανε στη Θήρα.
Στελέχη της ΑΝΕΚ μιλώντας στο ΑΜΠΕ ανέφεραν ότι το πλοίο θα μπορούσε με τις δικές του μηχανές να είχε αποκολληθεί άμεσα και να φθάσει στο λιμάνι της Σαντορίνης, ωστόσο δόθηκε εντολή στον καπετάνιο πριν από οποιαδήποτε προσπάθεια αποκόλλησης, λόγω το ότι η περιοχή είναι ηφαιστειογενής, το πλοίο να ελεγχθεί εξονυχιστικά από ιδιώτη δύτη στα ύφαλα, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι δεν έχει δημιουργηθεί κάποιο ρήγμα και ότι δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα.
Ο Αρχιπλοίαρχος της ΑΝΕΚ Σταύρος Αγγελιδάκης μιλώντας στο ΑΜΠΕ τόνισε ότι από το συμβάν δεν υπήρξε καμία αναστάτωση στους επιβάτες, ενώ το πλήρωμα τήρησε όλους τους προβλεπόμενους κανόνες ασφαλείας που ακολουθούνται σε αυτές τις περιπτώσεις.
Στο σημείο που το πλοίο αντιμετώπισε πρόβλημα έφθασαν από την πρώτη στιγμή για λόγους ασφαλείας, λάντζες από τη Σαντορίνη και πλωτό του λιμενικού.
Επίσης στο θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας τέθηκαν σε συναγερμό από την πρώτη στιγμή πολεμικά πλοία και ελικόπτερο «Σούπερ Πούμα».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.