, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Ο Δαββέτας στον… τόπο του!

Ομιλία στην Κέρκυρα πραγματοποίησε ο Καθηγητής Φιλοσοφίας της Τέχνης, Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και υπ. Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Δημοσθένης Δαββέτας.
Στον χαιρετισμό του ο κ Γκίκας, αφού εξήρε την προσωπικότητα του Κερκυραίου καθηγητή Πανεπιστημίου, εικαστικού και συγγραφέα, κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τους κατάλληλους ανθρώπους που θα προωθήσουν τα ελληνικά συμφέροντα στην Ευρώπη. Τόνισε ότι ο Κερκυραίος Δημοσθένης Δαββέτας, είναι ένας από αυτούς, και η παρουσία του στην Ευρωβουλή θα είναι απολύτως ωφέλιμη για τη χώρα. Μιλώντας για την πορεία της χώρας, ο κ. Γκίκας εκτίμησε ότι τα δύσκολα πέρασαν και ότι με τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών, μπήκαν τα θεμέλια ώστε να μπει επιτέλους τέλος σε αυτή την κρίση.
Στην ομιλία του ο κ. Δαββέτας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομίας της Κέρκυρας και πρότεινε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να καταστεί το νησί μια επάξια πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης.
Ο κ. Δαββέτας πρότεινε επίσης τη δημιουργία πολιτιστικού πάρκου στο χώρο όπου βρίσκονται τα αρχαιολογικά μνημεία της Κέρκυρας. Σε αυτό το πολιτιστικό πάρκο θα καλούνται σύγχρονοι γλύπτες, να το επισκεφτούν και να παραχωρούν ένα έργο το οποίο θα είναι σε κοινή θέα.
Επίσης, στο πλαίσιο των πολιτισμικών αδελφοποιήσεων, η Κέρκυρα θα μπορούσε να αδελφοποιηθεί με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις ώστε να πραγματοποιηθούν από κοινού δράσεις πολιτιστικού, οικολογικού και εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος.
Κλείνοντας ο κ. Δαββέτας πρότεινε η Κέρκυρα να ενταχθεί στην ομάδα της πρώτης Μπιενάλε ποίησης, μαζί με τη Μασσαλία και το Άμστερνταμ, που διοργανώνεται με προσωπική του πρωτοβουλία.
Επισκέψεις Δημοσθένη Δαββέτα στην Κέρκυρα
Την Παρασκευή 2 Μαΐου 2014, πριν την πραγματοποίηση της ομιλίας του, ο κ. Δαββέτας, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Κέρκυρας, κ. Κώστα Σπίνουλα, επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπύρο Σπύρου, τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κκ Γιώργο Χονδρογιάννη και Παύλο Μεταλληνό και τον Αρχιεπίσκοπο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας κ. Ιωάννη Σπιτιέρη.
Επίσης συναντήθηκε με τον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ιονίων Νήσων της ΕΛ.ΑΣ. Υποστράτηγο Ανδρικόπουλο Αριστείδη, με τον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ασφαλείας Ιονίων Νήσων, Ταξίαρχο Μαρτίνη Σπύρο και με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κέρκυρας κ. Αγάθο Γιώργο.
omilia-Kerkyra omilia-kerkyra1 proedros-epimelhthriou rwm-spitierh spyros-spyrou

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.