, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Οι αποφάσεις της δημοτικής αρχής παίρνονται στο γόνατο»

debate-mpoutaris-kalafatis
Κάλεσμα στους Θεσσαλονικείς «να αξιολογήσουν τους υποψηφίους δημάρχους για την αποτελεσματικότητα και την διοικητική ικανότητα», απηύθυνε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, κατά τη συμμετοχή του στο χθεσινό debate, που πραγματοποιήθηκε στην TV100.
«Αυτό που θα γκρέμιζα, είναι ο τρόπος διοίκησης της σημερινής δημοτικής αρχής», τόνισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. «Τριάμισι χρόνια είναι πάρα πολλά. Αλλά οι αποφάσεις λαμβάνονται στο γόνατο, γι` αυτό δεν έγινε τίποτα.»
Υπογραμμίζοντας, ότι γι` αυτό δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι, αλλά η ανεπαρκής διοίκηση, πρόσθεσε: «Το προσωπικό του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι αξιολογότατο και ως νέα δημοτική αρχή θα επενδύσουμε σ` αυτό με σκοπό να αντιμετωπιστούν καλύτερα όλα τα ζητήματα. Αυτό που χρειάζεται είναι ένα σωστό και αποτελεσματικό management.»
Αφήνοντας ασχολίαστο και στην κρίση των Θεσσαλονικέων, το άλμα Μπουτάρη, από την πρόσφατη ομολογία αποτυχίας στην καθαριότητα, στο χθεσινό ισχυρισμό του ότι “η πόλη δεν είναι βρώμικη”, ο Σταύρος Καλαφάτης σημείωσε: «Έχουμε διαφορετική αντίληψη με το σημερινό δήμαρχο σε πολλά θέματα. Για παράδειγμα, εμείς οι Θεσσαλονικείς είμαστε κιμπάρηδες και υπερήφανοι. Και όχι  χωριάτες και κομπλεξικοί που είπε ο κ. Μπουτάρης.»
Ο Σταύρος Καλαφάτης, σχολίασε θετικά την παρουσία ανθυποψηφίων του και ιδιαίτερα των επικεφαλής των συνδυασμών «Μένουμε Θεσσαλονίκη» Γιώργου Ρακκά και «Πειρατές» Δημήτρη Παπαμιχαήλ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Χαίρομαι που ακούγονται οι ιδέες τους, όχι μόνο επειδή είναι νέοι άνθρωποι, αλλά επειδή είναι άξιοι, ανεξαρτήτως ηλικίας. Έχω διαβάσει τα προγράμματά τους και έχουν ορισμένες πολύ καλές προτάσεις.»
Ολοκληρώνοντας το debate o Σταύρος Καλαφάτης αναφέρθηκε στο παρόν και στο μέλλον της Θεσσαλονίκης, εστιάζοντας στον πολιτισμό που σημαίνει «καθαριότητα, ευταξία, μέριμνα για όσους έχουν ανάγκη» και στις δυνατότητες οικονομικής ανάπτυξης «κοιτάζοντας ψηλά, προς το βορρά, όπου υπάρχει για την πόλη μας μια προνομιακή αγορά 370 εκατομμυρίων ανθρώπων».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.