, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τις θέσεις του συνδυασμού «ΕΝΤΑΞΕΙ» για τη ΔΕΘ-Helexpo παρουσίασε ο Καλαφάτης

kalafatis1204
«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, οφείλουν να ακολουθήσουν το δρόμο της συνέργειας, στην προσπάθεια για την ανάπτυξη της πόλης». Αυτό τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Σταύρος Καλαφάτης, μετά τη σημερινή συνάντησή του, με εκπροσώπους εργαζομένων και τη διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO, στην οποία συζητήθηκε το σχέδιο του συνδυασμού «Εντάξει», για την αξιοποίηση της έκτασης της ΔΕΘ.
«Βλέπουμε το φορέα διοίκησης της ΔΕΘ ως στρατηγικό συνεργάτη και προγραμματίζουμε για τα επόμενα χρόνια, παράλληλα με τη στήριξη της συνεδριακής και εμπορικής δραστηριότητάς, την αξιοποίηση τμήματος της έκτασης, για δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου, με χώρους αθλητισμού, και πρασίνου, που να χαίρονται οι πολίτες κάθε μέρα», υπογράμμισε ο Σταύρος Καλαφάτη, σημειώνοντας ότι «δεν νοείται ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, χωρίς τη ΔΕΘ στον πυρήνα της προσπάθειας.»
Από τη πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Τάσος Τζήκας, μεταξύ άλλων σημείωσε: «Πέρυσι, η πόλη επέστρεψε στην Έκθεση. Στόχος είναι να επιστρέψει και η Ελλάδα και να γίνει επιτέλους μία πολύ μεγάλη Έκθεση. Ο κ. Καλαφάτης με τη γνώση των θεμάτων που έχει μπορεί να βοηθήσει πολύ προς αυτή την κατεύθυνση και συμφωνήσαμε ότι πρέπει Δήμος και ΔΕΘ να έχουν στρατηγική συνεργασία.»
Ο διευθύνων σύμβουλος του φορέα, Κυριάκος Ποζρικίδης, από την πλευρά του υπογράμμισε: «Με τον κ. Καλαφάτη έχουμε τις ίδιες απόψεις. Συμφωνήσαμε ότι σ` αυτή τη φάση προέχει το ρεαλιστικό που λέει ότι η ΔΕΘ μπορεί να λειτουργήσει στο κέντρο της πόλης συνδυάζοντας χώρους αναψυχής, άθλησης, πολιτισμού, με συνεδριακές και εκθεσιακές δράσεις».
Η έκταση της ΔΕΘ αποτελεί τον 3ο πόλο στο master plan «Σταυροδρόμι» του συνδυασμού «Εντάξει», που προβλέπει:

  • αξιολόγηση κτιριακής υποδομής και απόσυρση «γερασμένων» εκθεσιακών περιπτέρων,
  • απομάκρυνση των ασύμβατων χρήσεων,
  • σημαντική αύξηση του πρασίνου και αισθητική αναβάθμιση των υπαίθριων χώρων,
  • διαμόρφωση διαδρομών ήπιας άθλησης,
  • διατήρηση και ανάδειξη κτισμάτων που παρουσιάζουν αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον,
  • ενίσχυση των συνεδριακών υποδομών, και
  • αναβάθμιση της λειτουργίας του Βελλίδειου Κέντρου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.