, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Είναι καλό να κοιμάσαι με σουτιέν ή όχι;

soutien
Tελικά είναι καλό ή όχι να κοιμάσαι φορώντας σουτιέν; Υπάρχουν έρευνες οι οποίες λένε πως το να κοιμάσαι με σουτιέν μπορεί να σου προκαλέσει καρκίνο στο στήθος. Ισχύει, όμως, κάτι τέτοιο;
Οι ειδικοί λένε πως δεν υπάρχουν αποδείξεις που να δείχνουν ότι ο ύπνος με σουτιέν είναι είτε βοηθητικός είτε επιβλαβής. Οι αλλαγές που μπορεί να προκληθούν μπορεί να οφείλονται σε πολλούς παράγοντες όπως είναι η εγκυμοσύνη, ο θηλασμός, καθώς επίσης ο χρόνος κι η βαρύτητα.
Από την άλλη μεριά μία από τις πιο γνωστές ιδιοκτήτριες μπουτίκ της Νέας Υόρκης λέει:“Είτε υποστηρίζεις το στήθος σου για οχτώ ώρες ή δεν το υποστηρίζεις για οχτώ ώρες. Τι νομίζεις ότι είναι καλύτερο; Πρόκειται για κοινή λογική. Αν το στήθος σου υποστηρίζεται τότε σίγουρα θα μείνει για περισσότερο καιρό στο ύψος του. Όταν βγάζεις το σουτιέν σου στο τέλος της ημέρας το στήθος σου βρίσκεται πιο ψηλά από ότι το πρωί όταν το πρωτοφοράς. Το αν θα φορέσεις ή όχι σουτιέν το βράδυ εξαρτάται πραγματικά από το μέγεθος του στήθους σου. Αν το στήθος σου είναι Α ή B τότε δε χρειάζεται. Αν είναι, όμως, μεγαλύτερο τότε χρειάζεται οπωσδήποτε”.
Συμπέρασμα: Δεν υπάρχει απευθείας σύνδεση του να κοιμάσαι με σουτιέν και της εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Παρ’ όλα αυτά το σουτιέν κατά τη διάρκεια του ύπνου μπορεί να σου προσφέρει έξτρα υποστήριξη κι άνεση.
Έξτρα κόλπο: Προσπάθησε να φοράς αθλητικά σουτιέν όταν κοιμάσαι και σε καμία περίπτωση μη φοράς μπαλένα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.