, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Οι πρώτοι των πρώτων και των… δεύτερων σε σταυρούς

dimarxio-evosmos-thema
του Βαγγέλη Στολάκη
Λίγες ώρες μετά το άνοιγμα της κάλπης και της ανάδειξης των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν τους δημαρχιακούς θώκους στους έντεκα από τους δεκατέσσερις δήμους του νομού –οι τρεις αναδείχτηκαν από την πρώτη Κυριακή- η μάχη… του σταυρού καλά κρατεί. Η έλλειψη εκλογικών αντιπροσώπων από τις περισσότερες δημοτικές παρατάξεις σε συνδυασμό με την καθυστέρηση ανακοίνωσης των επίσημων αποτελεσμάτων από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης έχουν ως αποτέλεσμα η μάχη και το «θρίλερ» του σταυρού να συνεχίζεται.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης αναμένεται να ανακοινώσει εντός των προσεχών ημερών τα επίσημα αποτελέσματα με τη σταυροδοσία του κάθε υποψηφίου δημοτικού συμβούλου στο νομό Θεσσαλονίκης. Η ανυπομονησία ωστόσο ορισμένων, το οδήγησε στην έκδοση ανακοίνωσης στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει πως: «η καταχώρηση των σταυρών προτίμησης βρίσκεται σε εξέλιξη και τα αποτελέσματα θα γνωστοποιηθούν στους υποψηφίους με ανάρτηση στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης με την ολοκλήρωσή τους. Καμία πληροφορία δεν θα δίνεται πριν από την ολοκλήρωση της διαδικασίας».
Έτσι, στο δήμο Παύλου Μελά η παράταξη του Δημήτρη Δεμουρτζίδη ήρθε πρώτη συγκεντρώνοντας το 25,22%. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον συνδυασμό «Ευ Πόλις» στις πρώτες θέσεις της σταυροδοσίας φιγουράρουν οι: Μιχάλης Ξανθόπουλος, Όλγα Μυρίδου, Γιώργος Ασλανίδης, Μιχάλης Χριστοδούλου και Νικόλαος Παυλίδης. Ο σημερινός δήμαρχος Διαμαντής Παπαδόπουλος ήρθε δεύτερος με 20,05%. Από την παράταξη «Ανάπτυξη για τον άνθρωπο» πρώτοι στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων σύμφωνα με πληροφορίες έρχονται οι: Δημήτρης Φερενίδης, Γιώργος Μαγειρόπουλος, Δημήτρης Δεληγιάννης, Θανάσης Λάμπρου και Μάκης Δαμάσκος.
Στο δήμο Χαλκηδόνας, πρώτος με 36,08% ήρθε ο συνδυασμός «Ενωμένοι Δημιουργούμε» με υποψήφιο δήμαρχο τον Αριστείδη Αραμπατζή. Από τον συνδυασμό στις πρώτες θέσεις «φιγουράρουν» οι: Αθανάσιος Βαρδάλης, Ιωάννης Σαραφίδης, Μάκης Κούρας, Μαρία Κωστοπούλου και Ζήσης Βαϊνάς. Ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Αλληλεγγύη, Ενότητα, Συνεργασία στο δήμο Χαλκηδόνος» ήρθαν δεύτεροι με ποσοστό 28,56%. Από την παράταξη του κ. Τσουκνιδά οι πρώτοι σε σταυρούς φέρονται να είναι οι: Αλέξανδρος Μανάκης, Μιχάλης Δελής, Μαυρουδής Μιντσιούδης, Μανώλης Λαγογιάννης και Βλάσσης Ισμαηλίδης.
Πρώτος από την πρώτη Κυριακή ήρθε ο συνδυασμός του σημερινού δημάρχου Λάζαρου Κυρίζογλου συγκεντρώνοντας ποσοστό 53,18%. Από τη «Δημοτική Συνεργασία» σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του δήμου πρώτοι στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων ήρθαν οι: Νικόλαος Σουσλόγλου, Βασίλειος Μανωλόπουλος, Αλέξανδρος Κουσενίδης, Γαβριήλ Παναγιωτίδης και Κέσογλου Παύλος. Ο Γιώργος Κυριλλίδης και οι «Πολίτες εν δράσει» έλαβαν 12,99%. Από την παράταξη του κ. Κυριλλίδη φαίνεται πως εκλέγονται οι: Μαρία Καϊκαντζάνη, Μιχάλης Ραλλίδης, Γιάννης Αθανασιάδης και Αφροδίτη Λαϊνάκου.
Δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή απέκτησε και ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, με τον Ιγνάτιο Καϊτεζίδη να λαμβάνει 64,27%. Από τον συνδυασμό «Δύναμη Ενότητας» πρώτος στην προτίμηση των ψηφοφόρων ήρθε ο πρώην δήμαρχος Χορτιάτη και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιχάλης Γεράνης και ακουλουθούν οι: Γιάννης Καρτάλης, Σωκράτης Δωρής, Ιωάννης Ντίτσιος, Γιαννούδη Ελένη και Γιώργος Μπαμπαράτσας. Μόλις 13,98% έλαβε ο συνδυασμός του αντιπάλου του κ. Αντωνούδη συγκεντρώνοντας ποσοστό 13,98%. Στις πρώτες θέσεις του συνδυασμού του περιλαμβάνονται οι: Χαρίκλεια Αποστολίδου, Μαρία Γκουραμάνη, Ευστράτιος Πλωμαρίτης, Γιώργος Αντωνόπουλος και Γιάννης Χατζηστογιάκης.
Στο δήμο Βόλβης, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, από την παράταξη του σημερινού δημάρχου Διαμαντή Λιάμα, πρώτοι στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων έρχονται οι: Θεόδωρος Ιορδανίδης, Γεώργιος Μπουρλής, Ευστράτιος Καλούδης, Δημήτρης Βασιλάκης και Νικόλαος Θώμα. Από την αντίπερα όχθη, δηλαδή τον συνδυασμό του Δ. Στοΐτσα, που συγκέντρωσε ποσοστό 29,48% πρώτοι στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων φέρονται να έρχονται οι: Κωνσταντίνος Μουρατίδης, Κωνσταντίνος Ζαφειρίου, Θεοχάρης Ελευθεριάδης, Αστέριος Λαφαζάνης και Τηλέμαχος Βακουφάρης.
Στο δήμο Δέλτα, ο  Ευθύμιος Φωτόπουλος συγκέντρωσε 22,78% ενώ ο Γιώργος Γλώσσης 20,31%. Στον συνδυασμό του πρώτου ψηλά στη σταυροδοσία βρίσκονται οι: Ευάγγελος Βαμβάκος, Μαριάνθη Δημοπούλου, Δημόκριτος Κηπουρός, Ανδρέας Αναγνώστου και Σάκκας Πασχάλης. Από την παράταξη Γλώσση ψηλά στη σταυροδοσία βρίσκονται οι κκ. Κουρόγλου και Τζομπάνος.
Στην Καλαμαριά ο συνδυασμός του σημερινού δημάρχου έλαβε 47,67% έναντι του 15,37% του αντιπάλου του. Στις πρώτες θέσεις του συνδυασμού του Θεοδόση Μπακογλίδη φιγουράρουν οι: Γιώργος Τελίδης, Σωκράτης Πετκάκης, Κυριακή Μπαλτατζή-Φοροπούλου, Ματθαίος Αμπατζίδης και Αγγελική Τσαπακίδου-Τσομπανάκη. Από τον συνδυασμό του Μανώλη Λαμτζίδη «Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση» ψηλά στη σταυροδοσία βρίσκονται οι: Αριστοτέλης Τεμεκενίδης, Δέσποινα Αγγελοπούλου, Ιωάννης Καϊμακτσίδης, Νεκτάριος Βουλγαράκης και Κυριάκος Καισαρίδης.
Πολυχρονίδης Αναστάσιος, Κυριάκος Δούμπαλας, Γιώργος Λαζαρίδης, Παύλος Σαραμούρτσης και Δημήτρης Καρασαββίδης βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της δημοτικής παράταξης «Ωραιόκαστρο Τώρα» της οποίας ηγείται ο δήμαρχος Δημήτρης Σαραμάντος. Από την «Πολιτεία με Όραμα» του Αστέριου Γαβότση ψηλά στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων βρίσκονται οι: Αταμιάν Μπέρδος, Θεόφιλος Ευθυμίου, Ευάγγελος Καραστερίου, Κυριάκος Ιωσηφίδης, Θωμάς Δίγκαλης.
Στο δήμο Λαγκαδά, στις πρώτες θέσεις του συνδυασμού του Γιάννη Αναστασιάδη φιγουράρουν οι: Αστέριος Σισκούδης, Ελισάβετ Κοτσώνη, Βάσω Λούρδα, Βαγγέλης Γουνιώτης και Σταύρος Τερζάκης. Από την παράταξη του Γιάννη Καραγιάννη που έλαβε 40,31% πρώτοι στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων φαίνεται πως είναι οι: Ελπινίδη Ανδρεάδη, Παναγιώτης Βαργινάκης, Άλκης Αστερίου, Χαράλαμπος Αϊβαζίδης και Θεόδωρος Τζιαμπάζης.
Στο δήμο Νεάπολης-Συκεών ο Σίμος Δανιηλίδης δεν κατάφερε να εκλεγεί όπως το 2010 από την πρώτη Κυριακή. Έτσι, θα αναμετρηθεί με τον πρώην δήμαρχο Νεάπολης Γρηγόρη Χατζησάββα στις 25 Μαΐου. Από την παράταξη του σημερινού δημάρχου ψηλά στη σταυροδοσία φαίρονται να είναι οι: Δημήτρης Απατσίδης, Αντώνης Σαουλίδης, Αρίστος Γαλανός, Δημήτρης Ζιγκερίδης και Θεόδωρος Κυζιρίδης. Κατερίνα Τσουκαλά και Μάκης Αντύπας βρίσκονται στις πρώτες θέσεις του συνδυασμού «Αλληλεγγύη Πολιτών- Γρηγόρης Χατζησάββας».
Στο δήμο Θερμαϊκού, στις πρώτες θέσεις της παράταξης του Γιάννη Μαυρομάτη που έλαβε ποσοστό 47,24% βρίσκονται οι: Ιωσήφ Μισαλέμης, Νικόλαος Γιάκης, Παναγιώτης Μήλιος, Παναγιώτης Κολλάρας και Δημήτρης Ματζάρης. Από τον «Θερμαγικό» του Γιώργου Τσαμασλή, που στον πρώτο γύρο έλαβε ποσοστό 29,74%, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» σε… υψηλά επίπεδα κινούνται οι: Κωνσταντίνος Τροκάνας, Γιάννης Βογιατζής, Ευτυχία Ζαριφέ-Πάλιουρα, Νικόλαος Παράσχου και Ιωάννης Βασιλειάδης. 
Στο δήμο Θέρμης ο Θεόδωρος Παπαδόπουλος επανεξελέγη δήμαρχος λαμβάνοντας ποσοστό 66,89%. Στις πρώτες θέσεις του συνδυασμού του φιγουράρουν οι: Βασίλης Μουστάκας, Σταύρος Κουγιουμτζίδης, Δημήτρης Βογιατζής, Σωκράτης Σαμαράς και Νίκος Καρκατσίνος. Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος έλαβε 20,82%, ενώ στις πρώτες θέσεις του συνδυασμού του βρίσκονται οι: Γιάννης Ιωσηφίδης και Ευγενία Αγοραστού.
Σε ό,τι αφορά τέλος το δήμο Ευόσμου-Κορδελιού οι μόνες πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της η «Κ» προέρχονται από το στρατόπεδο του Πέτρου Σούλα, όπου φαίνεται πως τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν οι: Δημητρίου Δροσιά και Γιάννης Γούσιος.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.