, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Άρωμα… Θεσσαλονίκης στο ευρωκοινοβούλιο

Saloniki_fortress_a copyΑνάμεσα στους 21 ευρωβουλευτές που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο νέο ευρωκοινοβούλιο θα υπάρχουν και βουλευτές που αντλούν την καταγωγή τους από τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται ο συνταγματολόγος και καθηγητής του ΑΠΘ Κώστας Χρυσόγονος που κατάγεται από τις Σέρρες αλλά ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη
Από τη Νέα Δημοκρατία το βορειοελλαδίτικο άρωμα είναι έντονο, αφού εκλέγονται η Μαρία Σπυράκη, η οποία βέβαια έχει γεννηθεί στη Λάρισα αλλά έκανε τα πρώτα της δημοσιογραφικά βήματα στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας, ο Θοδωρής Ζαγοράκης που κατάγεται από τη Λυδία Καβάλας αλλά έχει τη βάση του στη Θεσσαλονίκη.
Βορειοελλαδίτης είναι και ο πρώτος σε σταυρούς και ευρωβουλευτής πλέον της Χρυσής Αυγής Ελευθέριος Συναδινός. Ο αντιστράτηγος ε.α. κατάγεται από το Άργος Ορεστικό.
Η παρουσία της Εύας Καϊλή στα έδρανα του ευρωκοινοβουλίου για λογαριασμό της «Ελιάς» είναι αν μη τι άλλο μια λαμπερή εκπροσώπηση της Θεσσαλονίκης.
Από τη Θεσσαλονίκη είναι και ο ένας εκ των δύο ευρωβουλευτών που εξέλεξε το ΚΚΕ και πρόκειται φυσικά για το γνωστό συνδικαλιστή Σωτήρη Ζαριανόπουλο.
Τέλος αξίζει να σημεωθεί ότι ο μοναδικός ευρωβουλευτής των ΑΝΕΛ Νότης Μαριάς αν και Κρητικός στην καταγωγή έχει γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη.
Λευτέρης Ζαβλιάρης

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.