, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αδ. Γεωργιάδης: Εντός των στόχων οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων

adonis-georgiadis-arxeiou
Τη διαπίστωση ότι όλα τα νοσοκομεία βρίσκονται εντός στόχων του προϋπολογισμού τους μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2014, έκανε σήμερα ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, στην τακτική σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με το σύνολο των διοικητών των νοσοκομείων του ΕΣΥ, όλης της χώρας.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε στους διοικητές ότι παρά τα όσα ακούγονται, η πολιτική του υπουργείου Υγείας θα συνεχιστεί, με τελικό στόχο τη βελτίωση της περίθαλψης όλων των πολιτών. Μεγάλο μέρος της ομιλίας του αφιέρωσε στους ανασφάλιστους, λέγοντας ότι, ίσως, αύριο να είναι έτοιμη η υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) με την οποία θα ρυθμίζονται όλες οι λεπτομέρειες για τη νοσηλεία ανασφάλιστων ασθενών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, σε όλη τη χώρα.
Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως η ΚΥΑ θα προβλέπει ότι κάθε ανασφάλιστος κάτοικος της χώρας, ανεξαρτήτως εισοδηματικής κατάστασης, θα μπορεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του ΕΣΥ, με την προϋπόθεση να έχει, προηγουμένως, εξασφαλίσει σχετικό παραπεμπτικό για νοσηλεία από γιατρό του Περιφερειακού Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ), το οποίο στη συνέχεια θα εγκρίνεται από τριμελή επιτροπή, που θα συγκροτείται σε κάθε νοσηλευτικό ίδρυμα του ΕΣΥ με τη συμμετοχή του διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του Ιδρύματος και δύο γιατρούς ειδικότητας.
Οι υπηρεσίες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων του ΕΣΥ θα καταγράφουν το κόστος της νοσηλείας των ανασφάλιστων ασθενών και θα καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό, εάν κρίνεται απαραίτητο.
Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για «μία αδικία την οποία προκάλεσε η βαθιά οικονομική κρίση στη χώρα, αδικία η οποία τώρα διορθώνεται, καθώς δεν τιμά την Ελλάδα του 21ου αιώνα να υπάρχει μία μερίδα του πληθυσμού της χώρας μας, η οποία να νιώθει αποκλεισμένη από τις υπηρεσίες υγείας».
Ανάλογη διαδικασία για την πλήρη κάλυψη της φαρμακευτικής περίθαλψης των ανασφάλιστων επεξεργάζεται και ο ΕΟΠΥΥ, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.