, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ο Παπά-ΠΑΟΚ, Χρήστος Μήτσιος μιλάει στην "Κ" για την ομάδα της καρδιάς του



Συνέντευξη στον Θωμά Μίχο
Μια φωτογραφία στα επίσημα της Τούμπας, στη πρώτη προπόνηση του ΠΑΟΚ, τη σεζόν 2009-2010, τον έκανε γνωστό σε όλη την Ελλάδα. Ο Παπά-ΠΑΟΚ, όπως τον αποκαλούν από τότε, ή Χρήστος Μήτσιος, όπως είναι το κατά κόσμον όνομά του, μιλάει στην “Κ”, για την αγαπημένη του ομάδα, την επιλογή Αγγελου Αναστασιάδη, το κοινωνικό έργο που επιτελεί, ενώ συμβουλεύει και τον Ιβάν Σαββίδη.
Ο πάτερ-Χρήστος, εκτός από την τεράστια αγάπη του για τον ΠΑΟΚ, χαρακτηρίζεται για τη φιλανθρωπική δράση του. Τελευταία κίνηση του “Παπά ΠΑΟΚ” είναι η δημιουργία της κοινωνίας αγάπης και προσφοράς “Γέροντας Παΐσιος” στον Τρίλοφο, όπου και λειτουργεί. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία, η οποία  “χωρίζεται” σε τρείς κατηγορίες: κοινωνικό συσσίτιο, κοινωνικό παντοπωλείο και κοινωνικό κατάστημα ρούχων, η οποία με την αγάπη και τη βοήθεια του κόσμου και μόνο έχει μεγάλη απήχηση και προσφέρει τροφή και ρουχισμό σε πολύ κόσμο. Ο πάτερ-Χρήστος, βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1978, ερχόμενος από την Κόνιτσα. Σπούδασε στη θεολογική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και για 27 χρόνια υπήρξε καθηγητής Θεολογίας, μέχρι να πάρει την απόφαση να γίνει κληρικός.
-Συμφωνείτε με την επιστροφή του Αγγελου Αναστασιάδη στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ;
Συμφωνώ για την επιλογή που έγινε. Του δίνουμε την αγάπη και την συμπαράστασή μας. Του στέλνουμε καλή ενέργεια για να δείξει το έργο του.  Θα πρέπει να είμαστε όλοι δίπλα του να φτιάξει μια μεγάλη οικογένεια. Μόνο έτσι θα τα καταφέρουμε. Σίγουρα θα υπάρχουν και οι φωνές αντίδρασης, αλλά αν γίνουμε οικογένεια θα τα καταφέρουμε. Από όσο ακούγετε, δίπλα του θα είναι ακόμα μία ισχυρή προσωπικότητα. Ο Πάμπλο Γκαρσία. Δύο εκρηκτικοί άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τι εστί ΠΑΟΚ. Με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο και αυτή η επιλογή. Ολα όμως κρίνονται εκ του αποτελέσματος και όχι με τα λόγια. Είδαμε και πέρυσι η Ρεάλ, είχε τον θεωρητικά καλύτερο προπονητή του κόσμου τον Μουρίνιο και δεν κατάφερε τίποτα.
– Τι θα συμβουλεύατε τον Ιβάν Σαββίδη, μετά την αποτυχημένη φετινή σεζόν;
“Να δει και να βρει τι φταίει και να το διορθώσει. Να αναζητήσει τα καλύτερα στελέχη. Υπάρχουν αυτά. Πολύς κόσμος αγαπάει τον ΠΑΟΚ και θέλει να το δει μεγάλο. Να φροντίσει να γίνει ο ΠΑΟΚ μία οικογένεια. Αυτή είναι η αρχή, ημέση και το τέλος. Γίναμε οικογένεια θα γίνουμε και μεγάλη ομάδα. Το ποδόσφαιρο το έχει διδάξει αυτό. Τι πιο τρανό παράδειγμα από το Euro του 2004. Ολοι οι παίκτες έγιναν μία οικογένεια και κατάφεραν να σηκώσουν την κούπα.
-Το μήνυμά σας στον κόσμο του ΠΑΟΚ;
Ολοι δίπλα στην ομάδα. Με την ίδια τρέλα, με ακόμα περισσότερη όρεξη και άφθονο μεράκι. Δίπλα στην ομάδα, ως απλοί στρατιώτες.

-Ο κόσμος σας αγαπάει πολύ…
Είναι αμοιβαία τα αισθήματα. Προσφέρω άφθονη αγάπη και την απολαμβάνω πίσω, διπλάσια και τριπλάσια. Ο κόσμος θέλει αγάπη, τρέλα και ειλικρίνεια. Τους τα δίνω, απλά, όμορφα και τα απολαμβάνουν, όπως απολαμβάνω και γω την αγάπη τους. Η μεγάλη μου χαρά είναι να βλέπω τον κόσμο να έρχεται να εξομολογείται. Με γεμίζει αυτό, η προσωπική επικοινωνία με τον καθένα ξεχωριστά.

– Πείτε μας λίγα λόγια για το κοινωνικό έργο που προσφέρετε, μέσω του συλλόγου κοινωνία αγάπης και προσφοράς που έχετε εσείς δημιουργήσει…
Ξεκινήσαμε δειλά δειλά να κάνουμε συσσίτιο για τον κόσμο και ξαφνικά όλο αυτό γιγαντώθηκε. Εγινε κάτι τεράστιο πραγματικά. Να φανταστείτε πως μόνο το μήνα ξεπεράσαμε τις 3000 μερίδες φαγητό και τα15.000 κομμάτια ρούχα που δώσαμε σε κόσμο. Σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μέσα στην εβδομάδα, πήγαμε στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ ρούχα. Ηταν τέτοια η χαρά που πήραν οι παίκτες. Από όσο ενημερώθηκα η ΚΑΕ τα διέθεσε με δύο φορτηγάκια στη Σερβία. Και όλο αυτό δεν στηρίζετια πουθενά. Είναι στη σχέση που έχουμε χτίσει με τον απλό κόσμο που μας βοηθάει απίστευτα σε όλα. Ο σύλλογος μας ονομάζεται “Κοινωνία αγάπης και προσφοράς” ονοματισμένο στο Γέροντα Παϊσιο, Υπάρχει και το σχετικό σάιτ που είναι το www.gerontaspaisios.gr εκεί που ο κόσμος μπορεί να πληροφορηθεί για τα πάντα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.