, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Επανατοποθέτηση 2.670 πρώην δημοτικών αστυνομικών

 
poreia-diamarturias-dimotikon-astunomikon
Τις απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις προκειμένου να ολοκληρωθεί η επανατοποθέτηση 2.670 πρώην δημοτικών αστυνομικών που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα κινητικότητας, υπέγραψε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Συγκεκριμένα οι 2.670 πρώην δημοτικοί θα τοποθετηθούν:

  • Στην Ελληνική Αστυνομία: 1.542
  • Σε σωφρονιστικά καταστήματα: 575
  • Στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων: 141
  • Στις Υπηρεσίες Μετανάστευσης: 382
  • Στις υπηρεσίες αντιμετώπισης του παραεμπορίου: 30

Σημειώνεται ότι πρόκειται για οριστική τοποθέτηση η οποία θα ολοκληρωθεί μετά την έκδοση των οριστικών πινάκων κατάταξης από το ΑΣΕΠ, η οποία αναμένεται εντός των επόμενων 30 ημερών.
Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης «με την υπογραφή των αποφάσεων ολοκληρώνεται η διαδικασία επανατοποθέτησης των πρώην δημοτικών αστυνομικών. Με τον τρόπο αυτό ενισχύονται σημαντικά η Ελληνική Αστυνομία, αλλά και σωφρονιστικά καταστήματα, υπηρεσίες αλλοδαπών και μετανάστευσης, υπηρεσίες δίωξης του παραεμπορίου και ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός. Παράλληλα διαψεύδουμε στην πράξη όλους εκείνους που υποστήριζαν – για προφανείς μικροκομματικούς λόγους – ότι οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί θα απολυθούν».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.