, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«O δρόμος μου δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα!»

geli

Η Ειρήνη Γκέλη, παρά το νεαρό της ηλικίας της, βρίσκεται στο χώρο των μέσων ενημέρωσης πολλά χρόνια. Παρουσιάστρια δελτίου ειδήσεων, ρεπόρτερ, ραδιοφωνική παραγωγός, αρχισυντάκτρια, η ίδια δεν έχει αφήσει κάποιο πόστο «παραπονεμένο». Αγαπάει πολύ τη δουλειά της και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι εργάζεται ατελείωτες ώρες κάθε μέρα, παραμελώντας αρκετά την προσωπική της ζωή. Φυσικά, δεν το κάνει καταναγκαστικά, αλλά το διασκεδάζει καθώς πρόκειται για μία άκρως παραγωγική και δυναμική γυναίκα, η οποία διαθέτει και μπόλικο χιούμορ! Τα βήματά της ήταν πάντα σταθερά και παρόλο που έχει φτάσει αρκετά ψηλά εξακολουθεί να είναι προσγειωμένη και προσηλωμένη στον στόχο της, που δεν είναι άλλος από το να προσφέρει στον κόσμο άφθονο γέλιο και ταυτόχρονη ενημέρωση.
Συνέντευξη στη Μάρω Αργυρίου

Εκτός από ρεπορτάζ , τον τελευταίο καιρό σας είδαμε να παρουσιάζετε και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων των 18:00 στο Μακεδονία Τv. Ήταν ένα από τα όνειρα και τους στόχους σας να μπείτε στον συγκεκριμένο κλάδο της παρουσίασης ή απλά προέκυψε;
Εξακολουθώ να είμαι ρεπόρτερ! Απλά παρουσίαζα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων επειδή η κεντρική μας παρουσιάστρια, Δέσποινα Μποτίτση, έλειπε για να φέρει στον κόσμο το τρίτο της παιδάκι. Για την ακρίβεια την αντικαθιστώ όταν λείπει, δεν είμαι κεντρική παρουσιάστρια, οπότε καταλαβαίνετε ότι είναι κάτι που προέκυψε!
Ποιες είναι οι δυσκολίες που κρύβει η παρουσίαση ενός δελτίου ειδήσεων; Tι υπάρχει πίσω από τις κάμερες που δεν το γνωρίζει ο κόσμος; Πρόκειται μόνο για ανάγνωση του autocue (τηλε-υποβολέα) όπως υποστηρίζουν αρκετοί ή είναι μία αρκετά πιεστική δουλειά;
Κατ’ αρχάς, πίσω από τις κάμερες υπάρχει μια φοβερή ομάδα δημοσιογράφων και τεχνικών! Χωρίς αυτούς κανένας παρουσιαστής δεν μπορεί να τα καταφέρει! Σε βοηθούν να μην ξεχνάς, σε κατευθύνουν στο θέμα που πρέπει να πας, σου λένε πόσο χρόνο να δώσεις σε καλεσμένους. Και δεν είναι βέβαια μόνο η ανάγνωση του autocue. Χρειάζονται γρήγορα αντανακλαστικά, ετοιμότητα, γνώση της επικαιρότητας και των εξελίξεων.
To κοινό τελικά προτιμά τα πιο πολιτικοποιημένα δελτία ειδήσεων ή δείχνει να επιλέγει τα πιο “ανάλαφρα”;
Εδώ και πολλά χρόνια υπάρχουν πολλά δελτία, με διαφορετικό ύφος δίνοντας έτσι στον τηλεθεατή την ευκαιρία να επιλέξει αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες της ενημέρωσής του. Το δικό μας δελτίο έχει μια ισορροπία ανάμεσα στα σοβαρά και στα πιο χαλαρά θέματα.
Σας έχει τύχει να μην μπορείτε να συγκρατήσετε τα γέλια σας στο άκουσμα μίας πολύ αστείας ή παράξενης είδησης;
Γελάω πολύ εύκολα γι’ αυτό προσπαθώ να είμαι σοβαρή όσο είμαι στον αέρα. Μου έχει τύχει ωστόσο να κάνω σαρδάμ και να γελάσω με τον εαυτό μου την ώρα του δελτίου!
Έχετε δουλέψει και πίσω από τις κάμερες ως αρχισυντάκτρια, αλλά έχετε κάνει και πολλά ρεπορτάζ με ιδιαίτερη έμφαση στο ελεύθερο. Τα αγαπάτε όλα εξίσου;
Αρχισυντάκτρια ήμουν όσο εργαζόμουν στο Bestnews. Τα τελευταία 11 χρόνια, που είμαι στο Μακεδονία TV κάνω ρεπορτάζ και το λατρεύω. Μου αρέσει περισσότερο! Βγαίνεις έξω, μιλάς με τον κόσμο, ζεις στον παλμό των διαδηλώσεων για παράδειγμα, βιώνεις από κοντά τις προσωπικές ιστορίες των ανθρώπων και έτσι τους μαθαίνεις και καλύτερα νομίζω.
Σας ακούμε καθημερινά και στον Focus 103,6 από τις 20:00 μέχρι τις 23:00, όπου λέτε τα δελτία ειδήσεων, ενώ από τις 21:00 μέχρι τις 22:00 σας απολαμβάνουμε στην εκπομπή που κάνετε με τον Απόστολο Αβδελά και τον Πέτρο Πετράκο! Το ραδιόφωνο λόγω της μεγαλύτερης αμεσότητας που διαθέτει, καταλαμβάνει το υψηλότερο «βάθρο» στην καρδιά σας;
Είμαστε μια παρέα με πολύ γέλιο και είμαι πραγματικά χαρούμενη γιατί συνεργάζομαι με δυο ανθρώπους–έκπληξη! Ιδίως ο Αβδελάς έχει πολλή πλάκα. Αρκεί να σας πω ότι στα γενέθλιά μου αντί για τούρτα, έσβησα κεράκι πάνω σε ένα κοκορέτσι γιατί μέρες ολόκληρες ζητούσα επίμονα κοκορέτσι! Πάντως, το μεγαλύτερο μέρος στην καρδιά μου ανήκει στην τηλεόραση. Ίσως επειδή από εκεί ξεκίνησα. Το ραδιόφωνο έχει μια άλλη μαγεία. Το κλειδί εκεί είναι η αμεσότητα με τον ακροατή. Μπορείς να γίνεις φίλος και συντροφιά του και ο ακροατής βέβαια να γίνει η πηγή της ενημέρωσης σου.
Ο δρόμος που έχετε διανύσει μέχρι σήμερα ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα ή ήταν αρκετά δύσβατος;
Σε καμία δουλειά που υπάρχει ανταγωνισμός, ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Υπάρχουν πολλές δυσκολίες και ψυχική φθορά, αλλά το μυστικό είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις. Όσο περνούν τα χρόνια μαθαίνεις και έτσι αφήνεις πολλά από αυτά που σε στενοχωρούν στην άκρη. Και συνεχίζεις. Ευτυχώς, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, είχα την τύχη να εργάζομαι σε ενημερωτικά μέσα με «όμορφους» ανθρώπους. Με ανθρώπους, που ξέρεις ότι μπορείς να τους εμπιστευθείς, να γελάσεις και να συνεργαστείς.
Θα σκεφτόσασταν να μετακομίσετε μόνιμα στην Αθήνα, όπου υπάρχουν μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης ή δεν αφήνετε τη Θεσσαλονίκη για κανέναν λόγο;
Θα ήταν μια πρόκληση αλλά δεν το έχω σκεφτεί. Εδώ αισθάνομαι πιο ασφαλής! Έχω συνεργαστεί από Θεσσαλονίκη για λίγο με τον Γιώργο Παπαδάκη και περισσότερο με τους «Καραμεροχαριτάτους», όπως τους φώναζαν τότε! Ήταν μια ωραία περίοδος και το καλό είναι ότι από κάθε συνεργασία πάντα κάτι κερδίζεις!
μέρα σας είναι “μέσα στο τρέξιμο”; Περισσεύει καθόλου χρόνος για προσωπική ζωή;
Χρόνος και προσωπική ζωή! Δεν θα το έλεγα! Αλλά αν θέλεις μπορείς να ξεκλέψεις λίγο χρόνο για όλα εκείνα που αγαπάς!
Η ομορφιά σας βοήθησε στην πιο γρήγορη ανάδειξή σας;
Δεν θεωρώ ότι είμαι όμορφη! Είμαι μια μέση γυναίκα.Υπάρχουν πολύ πιο όμορφες κοπέλες στη δουλειά μας. Απλά μου αρέσει πολύ αυτό που κάνω και προσπαθώ!
Tι προσδοκάτε από εδώ και πέρα;
Αλήθεια, ούτε εγώ ξέρω τι προσδοκώ! Έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα στη δουλειά μας. Σε αυτό το έργο που ζούμε, νομίζω ότι δεν υπάρχουν πρωταγωνιστές. Είμαστε όλοι θεατές. Ειλικρινά, νομίζω πως πλέον δε ξέρω τι προσδοκώ!
 
 
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.