, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

42 νεκροί από νέα επίθεση της Μπόκο Χαράμ

PAKISTAN-ISLAM-UNREST-FILM-US
Ύποπτοι, που οι αρχές θεωρούν ότι ήταν ισλαμιστές που φορούσαν στρατιωτικές στολές, επιτέθηκαν και σκότωσαν τουλάχιστον 42 χωρικούς σε μια περιοχή της βορειοανατολικής Νιγηρίας, που αποτελεί το επίκεντρο της κλιμακούμενης βίας από τους μαχητές της ισλαμικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.
Η επίθεση στο χωριό Μπαρντάρι σημειώθηκε την Τετάρτη, μια ημέρα αφότου αξιωματούχοι και αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι μέλη της ίδιας ισλαμιστικής οργάνωσης σκότωσαν δεκάδες ανθρώπους σε τρία άλλα χωριά στην πολιτεία Μπόρνο.
Οι ένοπλοι συγκέντρωσαν τους χωρικούς και στη συνέχεια άνοιξαν πυρ, ανέφερε μια αστυνομική πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. «Οι χωρικοί δεν μπόρεσαν να καταλάβουν εγκαίρως ότι ήταν τρομοκράτες» συμπλήρωσε. Οι ένοπλοι στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή, διασχίζοντας ένα ποτάμι και βάζοντας φωτιά σε σπίτια στο γειτονικό χωριό Καγιάμλα, κοντά στην περιφερειακή πρωτεύουσα Μαϊντουγκούρι πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Η οργάνωση Μπόκο Χαράμ έχει σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους στη Νιγηρία από το 2009 όταν ξεκίνησε η εξέγερση των ισλαμιστών στη μεγαλύτερη χώρα παραγωγής πετρελαίου της Αφρικής. Τον περασμένο Απρίλιο μέλη της οργάνωσης απήγαγαν περισσότερα από 200 κορίτσια από ένα σχολείο στα βορειοανατολικά της χώρας προκαλώντας παγκόσμια κινητοποίηση και ενδιαφέρον για τη σωτηρία τους.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.