, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ο γάμος της χρονιάς στο Πόρτο Χέλι

4680cd8a841e55ed657552eb7edbc6f9_LΤο τριήμερο πάρτι ξεκίνησε την Παρασκευή το βράδυ, όταν το ζευγάρι παρέθεσε δείπνο στους προσκεκλημένους του, στην ψαροταβέρνα των Σπετσών «Ταρσανάς», την πιο σικ και πιο ακριβή επιλογή.

Δεν ελέγχει μόνο την σταθερότητα των ελληνικών τραπεζών, ο ισχυρός άνδρας της Black Rock, Λόρενς Ντάγκλας Φινκ -Λάρι για τους φίλους του- αλλά αποφάσισε να παντρέψει τον γιο του Τζόσουα στην χώρα μας με ένα γάμο που άφησε εποχή και του κόστισε περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ!
Τελικά η χρηματιστηριακή φιλία της Black Rock με την Goldman Sacks -η εταιρία του Φινκ κατέχει το 3,95% των μετοχών της Goldman- είναι πλέον άρρηκτα συνδεδεμένη με την χώρα μας, όχι μόνο με τα οικονομικά αλλά και με ένα ευτυχές προσωπικό γεγονός.
Πριν λάβει χώρα πάντως ο γάμος του υιού Φινκ, αμφότερα τα δύο πανίσχυρα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έβαλαν το χεράκι τους στην ελληνική κρίση. Αρχικά η Goldman με το καμουφλάρισμα του ελληνικού χρέους, ώστε να μπούμε στην Ευρωζώνη και τώρα η Black Rock του Φινκ στέλνοντας τους ελεγκτές της για τα stress test των ελληνικών τραπεζών, περνώντας τες από ακτινογραφία!
ΕΥΣΗΜΑ. Ο ίδιος ο Λάρι Φινκ τον Δεκέμβριο του 2013, αφίχθη με το ιδιωτικό του lear jet στην Αθήνα για μια ολιγόωρη επίσκεψη, στην διάρκεια της οποίας συναντήθηκε με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο.
Απένειμε τα εύσημα τόσο σε αυτόν όσο και σε όλους τους τραπεζίτες για τις προσπάθειες αναβάθμισης του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος, πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ.
Η επιστροφή του έξι μήνες μετά για τον γάμο της χρονιάς όπως επισήμαναν όσοι έμαθαν το γεγονός κατόπιν εορτής, ανάμεσα στον 36χρονο νέο χρηματιστή και την εκ Σερβίας αγαπημένη του Φιλίπα Πέροβιτς, ήταν αυστηρά ινκόγκνιτο.
Δεν ήταν δυνατό όμως όσο και να το επιθυμούσε να παραμείνει μυστική η παραμονή του στο μαγευτικό Πόρτο Χέλι, εκεί όπου φέρεται να είναι ιδιοκτήτης μιας εντυπωσιακής βίλας, ειδικά μετά τις σταδιακές αφίξεις των καλεσμένων του, που κατέφτασαν κυρίως από την Αμερική και την Σερβία.
Όλοι τους αναστάτωσαν το περασμένο Σαββατοκύριακο τις Σπέτσες και την ευρύτερη περιοχή, ρωτώντας διάφορα τον πολύ καλά ενημερωμένο επί του νησιού Σταύρο Νιάρχο.
Ο εγγονός του έλληνα εφοπλιστή που ήταν καλεσμένος στο ευτυχές γεγονός και συνοδευόταν από την αγαπημένη του Τζέσικα Χαρτ, φιλοξενήθηκε σε μια από τις σουίτες του ξενοδοχείου και απάντησε πρόθυμα στις απορίες φίλων και γνωστών.
Κάποιοι απόρησαν με το γεγονός ότι ο Σταύρος Νιάρχος δεν έμεινε στην Σπετσοπούλα, από όπου θα μπορούσε να πετάγεται ανά πάσα στιγμή στο Πόρτο Χέλι η στις Σπέτσες, υπήρχε όμως εξήγηση και γι’ αυτό.
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Ο νεαρός κληρονόμος ήθελε να μοιραστεί κάθε στιγμή του γάμου με το ζευγάρι και τους φίλους του, που έμεναν στο ξενοδοχείο, γι’ αυτό αποφάσισε να μείνει και αυτός εκεί, μαζί με την αγαπημένη του, ώστε να είναι μέλος του συνόλου.
Επί τρεις ημέρες οι εκατόν πενήντα καλεσμένοι του Λάρι Φινκ που φιλοξενήθηκαν στο εντυπωσιακό Aman Zoe το οποίο είχε κλειστεί ολόκληρο για το ευτυχές γεγονός, απόλαυσαν μια εκπληκτική φιλοξενία.
Οι βόλτες και τα δείπνα στις Σπέτσες, τα πάρτι που οργανώθηκαν μέσα στο ξενοδοχείο και φυσικά η γαμήλια τελετή και το καθιστό δείπνο που ακολούθησε συζητιόντουσαν για μέρες, μαζί με τα ηχηρά ονόματα που έδωσαν το παρόν από το διεθνές jet set.
Μοναδικοί έλληνες παρόντες στην εντυπωσιακή τελετή εκτός από τον Σταύρο Νιάρχο ήταν ο κ. Μίλτος Καμπουρίδης -η εταιρία του έστησε και διαχειρίζεται το Aman Zoe στο Πόρτο Χέλι- και η σύζυγός του κ. Μαρίνα Βερνίκου.
Το τριήμερο πάρτι ξεκίνησε την Παρασκευή το βράδυ, όταν το ζευγάρι παρέθεσε δείπνο στους προσκεκλημένους του, στην ψαροταβέρνα των Σπετσών «Ταρσανάς», την πιο σικ και πιο ακριβή επιλογή.
Στα τραπέζια σερβιρίστηκαν φρέσκες σαλάτες, παγωμένο λευκό κρασί και ψάρι ημέρας, ενώ οι μουσικές επιλογές ανέβασαν γρήγορα τις ούτως η άλλως ανεβασμένες από την αρχή διαθέσεις των συνδαιτυμόνων.
Το μαγαζί είχε κλειστεί όλο για την περίσταση και δεν επετράπη η είσοδος σε κανέναν άλλον, ενώ ανάμεσα στους καλεσμένους ξεχώριζαν κάποια μέλη της οικογένειας Ρότσιλντ και ο πολύς Ντάνιελ Λόεμπ, ιδρυτής και CEO του επενδυτικού fund Third Point με προσωπική περιουσία που ξεπερνάει τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Λόεμπ είναι στενός φίλος του υιού Φινκ, τον οποίο η New York Post χαρακτήρισε «big fat looser» λόγω των συνεχών απωλειών της εταιρίας του τα τελευταία δύο χρόνια.
ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ. Ο Τζόσουα Φινκ επέλεξε να ιδρύσει ένα hedge fund, το Elso Global και με τις γνωριμίες του… μπαμπά δεν ήταν δύσκολο να ξεκινήσει εντυπωσιακά.
Το 2008 διαχειριζόταν κεφάλαια τετρακοσίων εκατομμυρίων δολαρίων, σταδιακά όμως άρχισε να χάνει πελάτες, έχοντας φτάσει φέτος σε επενδύσεις που δεν ξεπερνούν τα τριανταπέντε εκατομμύρια δολάρια.
Τόσο αυτός όμως όσο και ο Λόεμπ δεν ασχολήθηκαν με business το περασμένο Σαββατοκύριακο, προτιμώντας να διασκεδάσουν σε ένα από τα πιο σικ resort της Ελληνικής Ριβιέρας μαζί με τους υπόλοιπους.
Η γαμήλια τελετή έλαβε χώρα μέσα στο ξενοδοχείο, με τον Λάρι Φινκ και την σύζυγό του Λόρι εμφανώς συγκινημένους γι’ αυτή την τόσο σημαντική ημέρα στην ζωή του παιδιού τους, ενώ τα ίδια συναισθήματα διακατείχαν και τα άλλα δύο τους παιδιά.
Πυροτεχνήματα δεν υπήρξαν -ο κ. Φινκ τα απέφυγε- ενώ απαγορευόταν η λήψη φωτογραφιών από τους καλεσμένους, οι οποίοι ενημερώθηκαν από την πρώτη ημέρα γι’ αυτό, αν και κάποιοι δεν το τήρησαν.
Για τον γάμο άλλωστε είχε επιστρατευτεί ένα μίνι-συνεργείο από πέντε φωτογράφους και κάμεραμαν που είχαν έρθει από το εξωτερικό, το οποίο κάλυψε μι ιδιαίτερο τρόπο την τελετή αλλά και όλα τα πάρτι.
Αμέσως μετά το μυστήριο, ο Τζόσουα και η Φιλίπα παρέθεσαν στους προσκεκλημένους τους καθιστό δείπνο, στο οποίο κυριάρχησαν τα φρέσκα ψάρια, εξαιρετικά γαλλικά και ελληνικά κρασιά και φυσικά η σαμπάνια.
Τη διασκέδαση ανέλαβε αρχικά dj και κατόπιν συγκρότημα που πέταξε από το Λος Άντζελες ειδικά για τον γάμο του υιού Φινκ, ο οποίος έπλεε σε πελάγη ευτυχίας και χόρευε συνέχεια με την αγαπημένη του.
Το πάρτι κράτησε μέχρι τις πέντε το πρωί, σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου, πριν αποσυρθούν όλοι στα δωμάτιά τους για να ξεκουραστούν και να ηρεμήσουν μέχρι την επόμενη ημέρα.
Το μεσημέρι συνεχίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες στην παραλία του resort, με κοκτέιλ, χορό ακόμη και βουτιές ενώ οι Moet είχαν πάλι την τιμητική τους.
Οι προσκεκλημένοι στον γάμο της χρονιάς άρχισαν να αναχωρούν σταδιακά την περασμένη Δευτέρα, έχοντας ζήσει ένα τριήμερο σικ πολυτέλειας που φέρεται να κόστισε στον Λάρι Φινκ ποσό που ξεπερνάει το 1.000.000 ευρώ.
Μπορεί να ηχεί εξωπραγματικό για τα δικά μας δεδομένα, αλλά στον συγκεκριμένο δεν θα του λείψουν…
«Κλειστή» τελετή με πολύ μεγάλα ονόματα
Οι περισσότεροι καλεσμένο στον γάμο κατέφτασαν από την Αμερική και πιο συγκεκριμένα από το Κολοράντο, την Καλιφόρνια και τη Νέα Υόρκη. Οι πληροφορίες που διέρρευσαν κατόπιν εορτής επισημαίνουν ότι η πλειοψηφία των καλεσμένων ήταν μέλη της οικογένειας Φινκ, η οποία δεν ήθελε ιδιαίτερα «ανοιχτή» τελετή. Οι υπόλοιποι ήταν στενοί φίλοι του ζευγαριού, μέλη της δυναστείας Ρότσιλντ και κάποιοι στενότατοι φίλοι του Λάρι Φινκ όλοι τους όπως ακούστηκε εκατομμυριούχοι.
Δεν έλειψαν κάποιες αφίξεις από το Λονδίνο και τη Γενεύη, ενώ δεν υπήρχαν όπως αρχικά ακούστηκε Ρώσοι και Άραβες προσκεκλημένοι στον γάμο της χρονιάς.
Σε όλους προσφέρθηκαν εκτός από τις μπομπονιέρες κάποια δώρα εξαιρετικής αισθητικής από το ζευγάρι για να θυμούνται το συγκεκριμένο τριήμερο στο Πόρτο Χέλι και τα όσα έζησαν μέσα σε ένα ονειρικό σκηνικό.
Ο στολισμός δεν ήταν κραυγαλέος, ενώ το προσωπικό είχε πάρει ειδικές εντολές για το τριήμερο, ώστε όλα να λειτουργήσουν άψογα και να μην ακουστεί το παραμικρό.
Ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις είχε υπογραφτεί και συμφωνητικό εμπιστευτικότητας σε ότι αφορούσε τον γάμο του υιού Φινκ, ώστε να μην διαρρεύσουν λεπτομέρειες γύρω από την τελετή και την λίστα των προσκεκλημένων.
Οι τελευταίοι ευχαρίστησαν φεύγοντας τον ισχυρό άντρα της Black Rock, που άφησε για λίγα εικοσιτετράωρα πίσω του τα stress tests και τις επενδύσεις, πριν επιστρέψει με το ιδιωτικό του αεροσκάφος στην συνήθη του καθημερινότητα.
Ο Λάρι και το μαστίγιο
Γεννημένος το 1952, ο Λάρι Φινκ θεωρείται ειδήμων στα οικονομικά και η Black Rock η μεγαλύτερη επενδυτική εταιρία στον κόσμο, με γραφεία σχεδόν παντού ανά την υφήλιο.
Μεγαλωμένος σε εβραϊκή οικογένεια, ο Φινκ σπούδασε αρχικά πολιτικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και οικονομικά στο UCLA.
Ξεκίνησε την καριέρα του στην First Boston το 1976 και δέκα χρόνια αργότερα ήταν σημαίνον στέλεχος στο επενδυτικό της τμήμα, αφού είχε φέρει κεφάλαια ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.
Η ήττα που τον έμαθε πολλά, ήρθε την ίδια χρονιά-το 1986- όταν το τμήμα του είχε απώλειες εκατό εκατομμυρίων δολαρίων από δική του λάθος πρόβλεψη.
Δυο χρόνια αργότερα ίδρυσε την Black Rock, η οποία αρχικά ήταν θυγατρική της Blackstone και άρχισε η εκτίναξη προς την κορυφή.
Η συγχώνευση με το επενδυτικό τμήμα της Merrill Lynch διπλασίασε το πορτφόλιο της εταιρίας του, στην οποία είχε πάντα-ειδικά μετά το 2000-τον πρώτο και τελευταίο λόγο.
Η αμοιβή του το 2010 μαζί με τα μπόνους άγγιξε τα είκοσι τέσσερα εκατομμύρια δολάρια, πέρυσι λένε οι φήμες άγγιξε τα τριάντα.
Εμφανίζεται συχνά στο CNBC για να αναλύσει φαινόμενα της αγοράς και να προβλέψει την τάση των αγορών, ενώ στην Ελλάδα έγινε ευρύτερα γνωστός, όταν η κυβέρνηση ανέθεσε στην εταιρία του τον έλεγχο σταθερότητας των ελληνικών τραπεζών.
Από την εφημερίδα Παραπολιτικά που κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα της χώρας με αποκαλύψεις και σούπερ προσφορές.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.