, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Tο πιο επιτυχημένο video game όλων των εποχών!

 
tetris
Σαν σήμερα πριν από 30 χρόνια ο Σοβιετικός μαθηματικός και προγραμματιστής Aleksei Pazhitnov, εξέδωσε τον κώδικα του παιχνιδιού με τα τουβλάκια που περιστρέφονται, το οποίο ήταν το πρώτο ηλεκτρονικό παιχνίδι που εξήγαγε η Σοβιετική Ένωση στις ΗΠΑ, εν μέσω του Ψυχρού πολέμου.
O Aleksei Pazhitnov, το 1986 O Aleksei Pazhitnov, το 1986 Πρόκειται επίσης και για το πιο επιτυχημένο video game όλων των εποχών, που οι πωλήσεις του, όταν ενσωματώθηκε στο GameBoy της Nintendo, άγγιξαν τα 35 εκατομμύρια, ενώ συνολικά υπολογίζεται ότι έχουν αγοραστεί αυτόνομα ή μέσω άλλων συσκευών (όπως κινητά τηλέφωνα και PC) πάνω από 170 εκατομμύρια κόπιες του. Ρεκόρ που δεν έχει καταφέρει να καταρρίψει κανένα άλλο video game. Ωστόσο, χρειάστηκαν 10 ολόκληρα χρόνια για να αναγνωριστεί στον Pajitnov η πατρότητα του παιχνιδιού που θα του έδινε το δικαίωμα να εισπράττει δικαιώματα από τις πωλήσεις του Tetris. Δικαιώματα που η εταιρεία The Tetris Company, υπερασπίζεται με σθένος (και πολλές δικαστικές διαμάχες) ακόμα και σήμερα, με την ενσωμάτωση του παιχνιδιού στις τελευταίας γενιάς κονσόλες Xbox One και Playstation 4. Για την ιστορία, το όνομα Tetris, προέκυψε το 1984, όταν ακόμα το παιχνίδι ήταν σε μορφή prototype, από την ένωση των λέξεων “Τetromino” (το γεωμετρικό σχήμα που προκύπτει από την ένωση τεσσάρων τετραγώνων) και “Tennis”.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.