, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Σαφάρι» της αστυνομίας στα νοσοκομεία

nosokomeia

Δύο γυναίκες από τη Γεωργία, δύο από τη Βουλγαρία, και δύο από την Αλβανία έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας ύστερα από έφοδο σε Νοσοκομείο της Αθήνας.

Οι έξι αλλοδαπές, εργάζονταν παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες, παρέχοντας τις υπηρεσίες τους, χωρίς όμως να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων αλλά και χωρίς άδεια άσκησης επαγγέλματος της αρμόδιας Αρχής.

Ο στοχευμένοι έλεγχοι από το Τμήμα Αλλοδαπών Δυτικής Αττικής ,πραγματοποιήθηκαν τις νυχτερινές ώρες, εντοπίζοντας τις παράνομες αποκλειστικές οι οποίες εργάζονταν εκείνη την ώρα και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Να σημειωθεί πως η παράνομη άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας, στερεί έσοδα από το Δημόσιο αλλά και από τα ταμεία του Ι.Κ.Α. καθώς δεν καταβάλλονται οι ασφαλιστικές εισφορές και δεν εκδίδονται αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ ενδέχεται να κινδυνεύσουν και οι ασθενείς.

#Tags: ΙΚΑ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.