, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Προσλήψεις στις θέσεις των απεργών της Coca Cola καταγγέλλει το ΕΚΘ

coca-cola-ekth
Το γεγονός ότι η εταιρεία Coca Cola 3E προχωρά σε νέες προσλήψεις προκειμένου να καλύψει τις θέσεις των απεργών ενώ ταυτόχρονα αρνείται να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου καταγγέλλει με ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
«Όλο αυτό το διάστημα οι αποφάσεις της εργοδοσίας της Coca Cola Τρία Έψιλον απαξίωσαν τα εργοστάσια της χώρας μας και έστειλαν στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους. Η εργοδοσία ωστόσο δεν σταμάτησε εδώ, και παραβιάζοντας κάθε έννοια εργατικής νομοθεσίας προχώρησε στην πρόσληψη αντικαταστατών των εργαζομένων που απεργούν», αναφέρει χαρακτηριστικά το ΕΚΘ.
Όπως τονίζει μάλιστα στην ανακοίνωση της η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, καλεί το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας να παρέμβει, να διενεργήσει τους απαραίτητους ελέγχους και να επιβάλλει τις προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις. «Παράλληλα, καλούμε την εταιρεία έστω και την ύστατη στιγμή να συμμορφωθεί με τους νόμους. Σε κάθε περίπτωση ο αγώνας των εργαζομένων συνεχίζεται έχοντας στο πλευρό τους, το σύνολο των εργαζομένων, των καταναλωτών και των πολιτών που αποφασισμένοι αρνούμαστε να δεχθούμε τέτοιου είδους συμπεριφορές», καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΚΘ.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.