, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δείτε τον ροκ Γιάννη Μπουτάρη αγκαλιά με τον κιθαρίστα του Ozzy Osbourne!

E28688CDF18350209764699B8A2099D8
Τον κιθαρίστα Gus G (κατά κόσμον Κώστα Καραμητρούδη) από τη Θεσσαλονίκη, που διαπρέπει στο διεθνές μουσικό στερέωμα της Metal σκηνής τίμησε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης. 

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμμετοχή του καλλιτέχνη στην αποψινή συναυλία του Κ.Ε.Θ.Ε.Α. στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του δήμου, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών.


Ο Gus G, ο μοναδικός Έλληνας μουσικός που κατόρθωσε να καταλάβει τη θέση του βασικού κιθαρίστα του Ozzy Osbourne, δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος και περήφανος για τη βράβευσή του από τον Γιάννη Μπουτάρη και τόνισε: «Είναι τεράστια η τιμή που μου γίνεται σήμερα και μεγάλη η ευθύνη που αισθάνομαι στηρίζοντας τον αγώνα του ΚΕΘΕΑ σε μία τόσο κρίσιμη εποχή».
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε: «Είναι πολύ μεγάλη χαρά να βλέπουμε τα παιδιά της πόλης να διακρίνονται στον χώρο του πολιτισμού και συγκεκριμένα της μουσικής, όπως ο Κώστας, ο οποίος φαίνεται ότι όχι απλά ενσωματώθηκε στη διεθνή σκηνή, αλλά διαπρέπει. Από την πλευρά μας, ως δήμος, προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε όλα τα μέσα που διαθέτουμε, ώστε να ενισχύσουμε τα παιδιά που έχουν ταλέντο να διακριθούν, αναγνωρίζοντας τον αγώνα του καθενός».

Με αφορμή τη σημερινή βράβευση, ο δήμαρχος αναφέρθηκε εκ νέου στη σημασία της διεθνούς μουσικής έκθεσης “WOMEX”, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 2012 και στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την επανάληψη της διοργάνωσης στην πόλη.


Ο Κώστας Καραμητρούδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 12 Δεκεμβρίου του 1980. Είναι ένας αναγνωρισμένος μουσικός της χέβι μέταλ, ο οποίος παίζει τώρα με τον Ozzy Osbourne. Έχει παίξει επίσης με τους Mystic Prophecy, Nightrage, Arch Enemy και Dream Evil. Είναι ένας από τους νεότερους μουσικούς της χέβι μέταλ που έχει φτάσει σε μεγάλο επίπεδο στην τεχνική της κιθάρας. Στα 18 του χρόνια, έφυγε από την Ελλάδα για να γραφτεί στο διάσημο μουσικό κολέγιο του Μπέρκλεϊ, στη Βοστώνη. 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.