, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η Ελλάδα πάει στο Διάστημα – Δείτε ζωντανά την πρώτη εκτόξευση ελληνικού δορυφόρου της NASA

kormissiΆρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την εκτόξευση προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS),του Λ-sat, έτσι ονομάζεται ο δορυφόρος της NASA που κατασκευάστηκε από Έλληνες επιστήμονες και θα μείνει στο διάστημα για έναν μήνα.
Ο Λ-sat θα γίνονται πειράματα σχετικά με το υλικό γραφένιο, το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά καινοτόμα «υλικά» της νανοτεχνολογίας το οποίο σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθεί στα μελλοντικά τρανζίστορ, σε διάφανες και εύκαμπτες οθόνες, σε μπαταρίες του μέλλοντος και αρκετές ακόμη εφαρμογές και πως επιδρά με την ακτινοβολία.
Επίσης με τη βοήθεια του δορυφόρου θα γίνεται παρακολούθηση και ε λληνικών εμπορικών πλοίων για προστασία απέναντι σε επιθέσεις πειρατών. Από εκεί θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τη γη, όπου και θα εκτελεί επιστημονικά πειράματα προσελκύοντας παγκόσμιο ενδιαφέρον για την προσπάθεια των νέων Ελλήνων.
Επικεφαλής είναι ο Περικλής Παπαδόπουλος, καθηγητής Αεροδιαστημικής Μηχανικής του ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια San Jose, ο οποίος έχει βραβευτεί από τη NASA για την προσφορά του με το βραβείο Turning Goals Into Reality (TGIR).
Έχοντας ως σύνθημα το «Greek Minds At Work» , η ομάδα Λ-sat είναι έτοιμη να κατακτήσει το διάστημα.
Δείτε εδώ ζωντανά την εκτόξευση του δορυφόρου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.