, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Με τα μάτια της καρδιάς

284758_488202354542642_1314511711_nΤης Μαρίας Στύλου*
Ο Χάρης είναι 16 χρονών. Ψηλός, αδύνατος, μοντέρνο στυλάκι, πονηρό λοξό χαμογελάκι και τα χέρι στις τσέπες.
Γενικό έβγαλε 17 αλλά δεν σκοτώθηκε και στο διάβασμα (να τα λέμε αυτά). Η μεγάλη του αγάπη είναι ο ΠΑΟΚ και ο ίδιος η μεγάλη αγάπη πολλών γυναικών απ’ ότι κατάλαβα. Οι φήμες λένε ότι καίει καρδιές και απ’ ότι παρατήρησα, στο διάβα του γυρνάνε και τον κοιτάνε οι κοπελιές. Αυτός όμως δεν κοιτάει… δεν κοιτάει ποτέ. Για να δει τα χαρακτηριστικά ενός προσώπου θα πρέπει να ακουμπήσει τα χέρια του πάνω σʼ αυτό. Θα μελετήσει το σχήμα τις γωνίες και τις μικρές εκείνες λεπτομέρειες που μας κάνουν μοναδικούς. Μετά θα απομνημονεύσει τη φωνή και τη μυρωδιά σου και θα σε καταλαβαίνει μόλις μπεις στο χώρο πριν καν μιλήσεις. Ο Χάρης είναι φοβερός παίκτης στο goal ball αλλά τον παρέσυρα να τρέξουμε μαζί στον νυχτερινό ημιμαραθώνιο του Οκτώβρη στη Θεσσαλονίκη.
Ψέματα! Με παρέσυρε να τρέξουμε μαζί, μία φράση που ξεστόμισε στα εννιά του χρόνια σ’ ένα παιχνίδι στο σχολείο όταν γινόταν το μοίρασμα των παιδιών σε ομάδες. Οι αρχηγοί διάλεγαν τους παίκτες και στο τέλος είχε μείνει ο Χάρης και ένα κορίτσι. Τότε ένα αγόρι είπε «σιγά μη πάρω τον τυφλό». Ο Χάρης τον πλησίασε και ακούμπησε το χέρι του στο στήθος «εγώ μπορεί να μη βλέπω με τα μάτια αλλά εσύ δεν θα δεις ποτέ με την καρδιά σου».
Σʼ αυτόν τον νυχτερινό ημιμαραθώνιο λοιπόν θα τρέξουμε με την καρδιά μας.
Ο Ερωτικός 94,8 και ο αθλητικός σύλλογος τυφλών «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» θα φορέσουν τις μάσκες τους και θα ενώσουν τα χέρια τους με ένα κορδονάκι. Ένα κορδονάκι απλό που δένει αυτόν που βλέπει με τα μάτια μ’ αυτόν που βλέπει με την καρδιά. Ένα κορδονάκι σαν τον ομφάλιο λώρο που δένει τη μάνα με το παιδί. Ένα κορδονάκι και μια μάσκα που ίσως είναι η μοναδική που φανερώνει και δεν κρύβει…
*Η κ. Στύλου είναι ραδιοφωνική παραγωγός και συγγραφέας

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.