, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ως το τέλος Σεπτεμβρίου οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στα σχολεία

sxoleia2

Επιχείρηση «αναπληρωτές εκπαιδευτικοί» βρίσκεται σε εξέλιξη από το υπουργείο Παιδείας, με συνεχείς συσκέψεις των αρμόδιων υπηρεσιών του προκειμένου να βρεθούν οι 20.000 που απαιτούνται για την oμαλή έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Όπως δηλώνει ο υφυπουργός Παιδείας Αλ. Δερμεντζόπουλος, μιλώντας στο «Βήμα», έχει ήδη δρομολογηθεί σε συνεννόηση με τα άλλα συναρμόδια υπουργεία η πρόσληψη 20.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών που θα προστεθούν στους 2.000 μόνιμους διορισμούς που θα γίνουν εφέτος στα σχολεία της χώρας.

Ο υφυπουργός Παιδείας εξηγεί ότι το πρόβλημα εφέτος είναι μεγαλύτερο από πέρυσι, καθώς συνταξιοδοτούνται 5.000 επιπλέον εκπαιδευτικοί τη στιγμή που ανά χρόνο τις προηγούμενες δύο σχολικές περιόδους συνταξιοδοτούνταν περί τις 6.500 εκπαιδευτικοί. Συγκεκριμένα εφέτος έχουν κατατεθεί 1.789 αιτήσεις για συνταξιοδότηση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 3.226 στη Δευτεροβάθμια – συνολικά δηλαδή θα αποχωρήσουν από την ενεργό υπηρεσία 5.015.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.