, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Νεκρός κρατούμενος στην Αμυγδαλέζα

fylaki_20

Τη ζωή του στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας έχασε σήμερα, μετά από εισρόφηση, ένας 50χρονος κρατούμενος, πακιστανικής καταγωγής.

Σύμφωνα με το efsyn.gr, ο κρατούμενος, γύρω στις 4 το απόγευμα, μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Αμυγδαλέζας με εισρόφηση. Οι γιατροί προσπάθησαν να κάνουν ανάνηψη με απινιδωτή και με καρδιακή αναζωογόνηση, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο κρατούμενος κατέληξε στην Αμυγδαλέζα και η σορός του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγία Όλγα. Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που διεξάγεται αναμένονται τη Δευτέρα.

Πρόκειται για τον τρίτο γνωστό θάνατο κρατούμενου στα κέντρα κράτησης για ιατρικούς λόγους, τη στιγμή που η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των κέντρων είναι ελλιπής και οι συνθήκες κράτησης εξαιρετικά νοσογόνες. Ένας κρατούμενος είχε χάσει τη ζωή του πέρσι τον Ιούλιο στο Σισμανόγλειο από νόσημα, που δεν διαγνώστηκε και δεν αντιμετωπίστηκε έγκαιρα στο κέντρο κράτησης της Κορίνθου. Άλλος ένας κρατούμενος είχε καταλήξει στον Ευαγγελισμό το Νοέμβριο λόγω σοβαρής ασθένειας που κι αυτή δεν αντιμετωπίστηκε στο κέντρο κράτησης της Κορίνθου.

Στους θανάτους αυτούς προστίθενται δύο θάνατοι από αυτοκτονία σε κρατητήρια της Δυτικής Μακεδονίας πέρσι το καλοκαίρι και άλλος ένας θάνατος υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στην Ξάνθη.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.