, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Η αξιολόγηση πρέπει να εφαρμοστεί»

mitsotakis-660-620x320-620x320
Ο νόμος για την αξιολόγηση θα πρέπει να εφαρμοστεί από τη στιγμή που ψηφίστηκε στη Βουλή πριν από τρεις μήνες, τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας ότι σε καμία περίπτωση η αξιολόγηση δεν συνδέεται με απολύσεις.
Μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση «ψηφίστηκε και από τα δύο κυβερνητικά κόμματα, πριν από τρεις μήνες. Το σχετικό νομοσχέδιο είχε τεθεί σε διαβούλευση από τον Ιανουάριο. Η συζήτηση συνεχίστηκε στη Βουλή και το νομοσχέδιο ψηφίστηκε. Από τη στιγμή που ένας νόμος ψηφίζεται, πρέπει να εφαρμόζεται».
Επανέλαβε για μία ακόμη φορά πως «η αξιολόγηση δεν προβλέπει δυσμενείς συνέπειες στους εργαζομένους σε επίπεδο απόλυσης ή διαθεσιμότητας ή μείωσης μισθού» και προσέθεσε ότι «ο κύκλος των απολύσεων, που είχε συμφωνηθεί το 2012 και επικαιροποιήθηκε τον Μάιο του 2013 από την τρικομματική κυβέρνηση, κλείνει στο τέλος του 2014», ενώ επέκρινε τους συνδικαλιστές της ΠΟΕ- ΟΤΑ ότι «συγκαλύπτουν φαινόμενα παρανομίας και ανομίας που δεν πρόκειται να γίνουν δεκτά επί δικής μου υπουργίας».
Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση με την τρόικα και το ενδεχόμενο να μην γίνουν οι απολύσεις που έχουν συμφωνηθεί τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να ανοίξει «πολλά μέτωπα ταυτόχρονα». Επεσήμανε, ακόμη, ότι οι υπαναχωρήσει σε ψηφισμένα μέτρα μέχρι στιγμής δεν έχει βγει σε καλό, τονίζοντας, επίσης, πως η κυβέρνηση είναι ενιαία και υλοποιεί δεσμεύσεις που είναι συμφωνημένες.
Επιπρόσθετα απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, υποστηρίζοντας ότι «δεν βλέπω εκλογές. Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώσει μια ετερόκλητη πολιτική συμμαχία, με τη συμμετοχή και της Χρυσής Αυγής, για να μπλοκάρει την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, εκτιμώ ότι θα πέσει στο κενό… Είναι μέγιστο θεσμικό ατόπημα για ένα κόμμα να λέει ότι «εγώ θα καταψηφίσω όποιο πρόσωπο και αν προτείνετε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας»».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.