, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Α. Λοβέρδος: Λεφτά δεν υπάρχουν για την παιδεία!

loverdos
Τη δυνατότητα να υπάρξει εξ αποστάσεως διδασκαλία για κάποια τμήματα των περιφερειακών πανεπιστημίων και για συγκεκριμένα μαθήματα, εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, όπως δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.
Αιτία ο φόβος ότι λόγω του νόμου για τις μεταγραφές, μπορεί να υπάρξει «ερήμωση» ορισμένων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Πάντως ο κ. Λοβέρδος ξεκαθάρισε ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί κανονικά ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για κάποια πανεπιστήμια που θα επιβαρυνθούν περισσότερο από το κύμα μετεγγραφών, να ενισχυθούν οικονομικά αλλά με εσωτερική ανακατανομή κονδυλίων.
Η μεγαλύτερη κατηγορία όσων μπορούν να αξιοποιήσουν την εν λόγω διάταξη φαίνεται να είναι οι τρίτεκνοι, ωστόσο το υπουργείο που απευθύνθηκε στην ΕΛΣΤΑΤ δεν μπορεί να αντλήσει αριθμητικά στοιχεία για τον σχεδιασμό του, εξήγησε ο κ. Λοβέρδος.
Ο υπουργός Παιδείας εμφανίστηκε επίσης αποφασισμένος να ανοίξει τη συζήτηση στη Βουλή για τα οικονομικά στην Παιδεία, καθώς, όπως τόνισε, χρήματα δεν υπάρχουν. Γι’ αυτό, όπως είπε, μέσα στο επόμενο διάστημα θα προκαλέσει συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ώστε τα κόμματα να έχουν πλήρη εικόνα της κατάστασης και των δυσχερειών.
Η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων ενημερώθηκε επίσης ότι το υπουργείο θα καταθέσει στη Βουλή τροπολογία με την οποία θα καταργείται διάταξη η οποία επιτρέπει σε πανεπιστήμια να μην δέχονται φοιτητές λόγω αναπηρίας.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.