, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αποφασίστηκε η έκδοση του ζεύγους Γιβρέα στην Ελλάδα

88978Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο εκδόσεων του Ουεστμίνστερ στο Λονδίνο αποφάσισε ότι το ζεύγος Γριβέα θα πρέπει να εκδοθεί στην Ελλάδα. Πιθανότατα, η υπεράσπιση θα κάνει έφεση, όπως έχει δικαίωμα, εντός επτά ημερών.
Λίγο πριν από την ανακοίνωση της απόφασης, ο κ. Γριβέας μίλησε στους Έλληνες ανταποκριτές του Λονδίνου: «Όπως είναι γνωστό, ακολουθείται ενώπιον της αγγλικής δικαιοσύνης η προβλεπόμενη διαδικασία προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την αιφνιδιαστική και αναιτιολόγητη εκκίνηση της ποινικής διαδικασίας με την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος μας πριν επιστρέψουμε στην Ελλάδα, όπου και θα δώσουμε εξηγήσεις στην ελληνική δικαιοσύνη. Ανεξαρτήτως της απόφασης αυτού του δικαστηρίου και της όποιας πορείας της διαδικασίας, σύντομα θα επιστρέψουμε στην Ελλάδα και θα συνεισφέρουμε στην ολοκλήρωση της έρευνας, όπου και θα αποδειχτεί η αλήθεια».
Ο συνήγορος υπεράσπισης υποστήριξε ότι για να παραδεχτούμε πως οι κατηγορούμενοι διέπραξαν το έγκλημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, πρώτα θα πρέπει να αποδειχθεί ότι υπήρξε απάτη. Πράγμα το οποίο, όπως ισχυρίστηκε, δεν αποδέχθηκε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. Συνεπώς, όπως τόνισε, η κατηγορία είναι αίολη και με αυτό το σκεπτικό οι πελάτες του θα πρέπει να παραμείνουν στη Βρετανία.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.