, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΙΑΤΑ: Πρώτη μας προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των επιβατών

 
iata
Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) ανακοίνωσε σήμερα ότι “θα κάνει τα πάντα” για να ενισχύσει την ασφάλεια των παγκόσμιων αερομεταφορών ύστερα από την “μαύρη εβδομάδα” για τη βιομηχανία με τουλάχιστον 460 νεκρούς σε τρία διαφορετικά αεροπορικά δυστυχήματα.

“Με τρεις τραγωδίες που σημειώθηκαν τόσο σύντομα η μία μετά την άλλη, ο κόσμος εύλογα θα αναρωτιέται για την ασφάλεια των αερομεταφορών”, σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο Τόνι Τάιλερ, ο γενικός διευθυντής του διεθνούς αυτού οργανισμού.

“Ο μεγαλύτερος σεβασμός εκ μέρους μας προς τη μνήμη των θυμάτων είναι να κάνουμε τα πάντα στο πλαίσιο της αναζήτησης των αιτίων (των δυστυχημάτων) και να λάβουμε μέτρα ώστε να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα επαναληφθούν. Πρώτη μας προτεραιότητα είναι η ασφάλεια. Και παρά τα γεγονότα των τελευταίων επτά ημερών, οι αερομεταφορές είναι ασφαλείς”, πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις του Τάιλερ ακολουθούν μία “μαύρη εβδομάδα” για τη βιομηχανία των αερομεταφορών.

Στις 17 Ιουλίου, Μπόινγκ της Malaysia Airlines συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των φιλορώσων αυτονομιστών–πιθανόν να καταρρίφθηκε από πύραυλο εδάφους-αέρος–με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 298 επιβαίνοντες σε αυτό.

Την Τετάρτη, αεροπλάνο της εταιρείας της Ταϊβάν TransAsia Airways συνετρίβη στα νοτιοδυτικά της χώρας σκοτώνοντας 48 ανθρώπους.

Σήμερα εντοπίστηκαν στην περιοχή Γκόσι του Μαλί τα συντρίμμια αεροσκάφους της Air Algerie το οποίο είχε αναχωρήσει από την Μπουρκίνα Φάσο με προορισμό το Αλγέρι και τουλάχιστον 116 επιβαίνοντες. Το αεροπλάνο αγνοούνταν από χθες και όλοι οι επιβαίνοντες σε αυτό θεωρούνται νεκροί.

Ο Τάιλερ είπε ότι ο αριθμός των θυμάτων αεροπορικών δυστυχημάτων φέτος ξεπέρασε ήδη τους 210 θανάτους που καταγράφηκαν τον περασμένο χρόνο.

“Ακόμη κι έτσι όμως, μία από τις ασφαλέστερες ενέργειες που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο. Το να προφυλάσσουμε τους πελάτες μας από κάθε κακό μεταφέροντάς τους ανά τον κόσμο είναι ζήτημα ύψιστης σημασίας για την αποστολή της βιομηχανίας των αερομεταφορών”, τόνισε ο Τάιλερ.

Η IATA εκπροσωπεί 240 αεροπορικές εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο, δηλαδή είναι υπεύθυνη για το 84% των συνολικών αερομεταφορών.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.