, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ο Γερμανός διπλωμάτης στο… Πανόραμα

Kaitezidis
Το Γερμανό πρόξενο στη Θεσσαλονίκη Ίνγκο φον Φος δέχτηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη  Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.
Η συνάντηση, που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία του Γερμανού διπλωμάτη, ο οποίος μάλιστα είναι κάτοικος του δήμου, καθώς διαμένει στην Πυλαία, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά αισθάνεται πολύ καλά ως δημότης της περιοχής.
Ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη ενημέρωσε το Γερμανό διπλωμάτη για θέματα του δήμου, ενώ στη συνάντηση έγινε και αναλυτική συζήτηση για ζητήματα που αφορούν ενδεχόμενες συνεργασίες του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη με  δήμους  της Γερμανίας σε επίπεδο ανταλλαγής τεχνογνωσίας, αλλά και αδελφοποιήσεων. Στη συζήτηση τέθηκαν επίσης και θέματα που αφορούν συνεργασίες σε θέματα του πολιτισμού.
Επίσης ο κ. Καϊτεζίδης ενημέρωσε τον κ. φον Φος για το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη και τα τραγικά γεγονότα του 1944, όπου 149 Ελληνες έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της ναζιστικής θηριωδίας. Από την πλευρά του ο κ. Φον Φος σημείωσε το έμπρακτο ενδιαφέρον της Γερμανίας  για την αποκατάσταση της ιστορικής μνήμης, καθώς και για θέματα που αφορούν στην καλύτερη συνεννόηση των δύο χωρών στο μέλλον.
Ο κ. Καϊτεζίδης πρόσφερε στον Γερμανό πρόξενο τα σύμβολα του δήμου και ένα  γραμματόσημο με το λογότυπο του δήμου, ενώ ο κ. φον Φος πρόσφερε στον δήμαρχο ένα συμβολικό δώρο εκ μέρους του Γερμανικού Προξενείου της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.