, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μπαράζ διαρρήξεων στις Κυκλάδες

astinomia
 
«Αλωνίζουν» οι διαρρήκτες στα νησιά των Κυκλάδων, όπου οι στόχοι έχουν πληθύνει κατά πολύ με την έλευση χιλιάδων παραθεριστών στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου. Ειδικά στη Μύκονο, καταγράφονται καθημερινά περιστατικά διαρρήξεων και κλοπών.

Η εξοχική κατοικία ενός Αμερικανού ήταν ο τελευταίος στόχος των «ποντικών» στο νησί των ανέμων. Οι άγνωστοι δράστες εισέβαλαν στο εσωτερικό από ένα παράθυρο που ο αλλοδαπός είχε ξεχάσει ανασφάλιστο και «σήκωσαν» ένα ολόκληρο χρηματοκιβώτιο, μέσα στο οποίο υπήρχαν 1.000 δολάρια, 500 λίρες Αγγλίας, κοσμήματα, διάφορα άλλα τιμαλφή και ένδεκα  διαβατήρια, πιστωτικές κάρτες και βιβλιάρια τραπεζών!

*** Μια άλλη διάρρηξη που είχε γίνει σε δωμάτιο όπου διέμενε ένα ζευγάρι παραθεριστών σε ξενοδοχείο της Μυκόνου, εξιχνιάστηκε από το αστυνομικό τμήμα του νησιού. Δράστης ήταν ένας 20χρονος ο οποίος είχε αρπάξει προσωπικά αντικείμενα και ηλεκτρονικές συσκευές αξίας 9.000 ευρώ! Τα κλοπιμαία βρέθηκαν στην κατοχή του αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

*** Διάρρηξη με πλούσια λεία έγινε και στην Άνδρο, όπου ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού κατήγγειλε ότι άγνωστος έκλεψε από την κατοικία του μεγάλο χρηματικό ποσό. Το τοπικό αστυνομικό τμήμα διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.