, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Φταίνε οι δημοσιογράφοι για τη σύγχυση με το Παρίσι"

voultepsi
«Είναι καλοκαίρι και υπάρχουν άδειες […] η Κομισιόν είναι ένας πολύ μεγάλος μηχανισμός», έσπευσε να δηλώσει η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη στο ΣΚΑΪ αναφερόμενη στην ελλιπή ενημέρωση του εκπρόσωπου της Κομισιόν, Αντουάν Κολομπανί, σχετικά με τις επαφές τις τρόικα με Έλληνες υπουργούς στο Παρίσι στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Ο κ. Κολομπιάνι διευκρίνισε μετά τις αρχικές του δηλώσεις πως οι συναντήσεις στο Παρίσι θα γίνουν μεν αλλά θα είναι προπαρασκευαστικές. Από την πλευρά της η κ. Βούλτεψη τόνισε: «Προπαρασκευαστική τι σημαίνει; Αξιολόγηση γίνεται διαρκώς», προσθέτοντας πως κύριος στόχος της κυβέρνησης είναι να γίνει η «διαπραγμάτευση για το χρέος και να ανακηρυχθεί το χρέος βιώσιμο».
Παράλληλα υπογράμμισε δε πως η διεξαγωγή ορισμένων συζητήσεων εκτός Ελλάδος καταδεικνύει την «εμπιστοσύνη» που τρέφουν πλέον για τη χώρα οι θεσμικοί της εταίροι. «Καθετί που συμβαίνει έχει την αξία του», σημείωσε χαρακτηριστικά στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα πως δεν υπάρχει περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης των προαπαιτούμενων δηλώνοντας πως: « Αν εμείς δεν είμαστε εντάξει με τις δεσμεύσεις μας θα δώσουμε σε άλλους το δικαίωμα κι αυτοί να μην είναι εντάξει με τις δικές τους».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.