, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μόνο στην "Κ": Τι αποφασίστηκε στη συνάντηση Σαμαρά – Κυρίζογλου για την προεδρία της ΚΕΔΕ

Kyrizoglou-660x440thema
 
Της Χρύσας Κυριακού 
Σχεδόν μια ώρα διήρκεσε η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου στο γραφείο του πρωθυπουργού. Οι δύο άνδρες, που διατηρούν πολύ καλές σχέσεις, συζήτησαν για 50 λεπτά της ώρας την ενδεχόμενη υποψηφιότητα του δημάρχου Αμπελοκήπων Μενεμένης για την προεδρία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.
“Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα” τόνισε στην ¨Κ” ο κ. Κυρίζογλου. Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης ανέπτυξε στον πρωθυπουργό τις θέσεις του για την ΚΕΔΕ αλλά και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, για την οποία θα είναι υποψήφιος. “Συμφωνήσαμε με τον πρωθυπουργό η ανακοίνωση του υποψηφίου προέδρου της ΚΕΔΕ να γίνει μετά το πέρας των εκλογών των ΠΕΔ όλης της χώρας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μέσα στον προσεχή Οκτώβριο“, υποστήριξε ο κ. Κυρίζογλου και συμπλήρωσε: “Συνεχίζω τον αγώνα μου για την προεδρία της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και βλέπουμε”.
Ο έτερος γαλάζιος διεκδικητής της προεδρίας της ΚΕΔΕ είναι ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γ. Πατούλης, στον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες της “Κ” ο πρωθυπουργός φαίνεται να διαμήνυσε ότι θα πρέπει να διεκδικήσει πρώτα την προεδρία της ΠΕΔ Αττικής και μετά να συζητηθεί η ενδεχόμενη υποψηφιότητα του για την προεδρία της ΚΕΔΕ.
Αν και δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η θέση για την προεδρία της ΚΕΔΕ έχει ήδη κλειδώσει από τον δήμαρχο Αμαρουσίου, ο κ. Κυρίζογλου σχολίασε ότι “τίποτα δεν έχει κριθεί“.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.