, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τριήμερο Φεστιβάλ στη Λήμνο

limnos
Τριήμερο φεστιβάλ με πλούσιο πρόγραμμα διοργανώνει ο σύλλογος αποδήμων και φίλων της Λήμνου «Λημνιοί εν δράσει» για δεύτερη συνεχή χρονιά στις 6, 7 και 8 Αυγούστου.
Οι δράσεις θα φιλοξενηθούν σε διάφορες περιοχές της Λήμνου και έχουν ως στόχο να ενισχύσουν το πολιτιστικό και επιχειρηματικό προφίλ του νησιού.
Η «αυλαία» του φεστιβάλ θα ανοίξει την Τρίτη 6 Αυγούστου με συναυλία της Δέσποινας Βανδή, του Κώστα Μαρτάκη και του Μηδενιστή, στο Λιμάνι Μούδρου.
Στις 7 και 8 Αυγούστου θα ακολουθήσει διημερίδα επιχειρηματικότητας στο κινηματοθέατρο «Μαρούλα». Ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι υπουργείων θα μιλήσουν για τις δυνατότητες χρηματοδότησης λημνιών επιχειρηματιών από το νέο ΕΣΠΑ.
Θα ακολουθήσει συνάντηση νέων, παρουσίαση της ένταξης της Λήμνου στο πρόγραμμα «Paths of Greece» και συζήτηση για τις αναπτυξιακές ευκαιρίες που δημιουργεί ο καταδυτικός τουρισμός, με αφορμή το Πρωτάθλημα Υποβρύχιου Ψαρέματος, που θα διεξαχθεί στο νησί. Στο πλαίσιο της διημερίδας θα διοργανωθεί και ο 2ος Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας.
Τις ίδιες ημέρες θα πραγματοποιηθεί και το «Junior Festival» στο Γυμνάσιο της Μύρινας, σε συνεργασία με τον Θίασο Σκιών Χαρίδημου, τον σύλλογο «Παραμυθάδες της Καβάλας» και το τοπικό τμήμα Λήμνου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού. Το φεστιβάλ για τα παιδιά περιλαμβάνει παραδοσιακά παιχνίδια, χαρτοκοπτική φιγούρας, δραματοποιημένα παραμύθια και θέατρο σκιών.
Τέλος, προγραμματίζονται παράλληλες δράσεις στο παλιό λιμάνι της Μύρινας, όπως η ομαδική εικαστική έκθεση «Λήμνος: Art Island» με έργα αφιερωμένα στη Λήμνο, τα έσοδα από την οποία θα δοθούν για την ενίσχυση του συλλόγου ΑΜΕΑ Λήμνου «Ορίζοντες», καθώς και οι εκθέσεις φωτογραφίας «Ένας υποβρύχιος παράδεισος στο ΒΑ Αιγαίο», «100 χρόνια “Australian and New Zealand Army Corps” σε εικόνες» και «Βουτιά στις παραλίες και στις ομορφιές της Λήμνου».
Επίσης, στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσει ανοιχτή ανταλλακτική βιβλιοθήκη, καθώς και έκθεση λημνιακής γαστρονομίας.
Το φεστιβάλ υλοποιείται με την υποστήριξη του δήμου Λήμνου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λήμνου.
Ο σύλλογος «Λημνιοί εν δράσει» απαρτίζεται από εθελοντές, που στόχο έχουν να παρέμβουν με νέες ιδέες και πρωτοβουλίες, ώστε η Λήμνος να ενισχυθεί στους τομείς του πολιτισμού και της επιχειρηματικότητας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.