, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Σκεπάστηκαν» οι Σφίγγες και ενισχύθηκε η αστυνομική φύλαξη στην Αμφίπολη

F58ECAD61098776E2EF6B68F3E68A21EΜε εντατικούς ρυθμούς παρά τις υψηλές θερμοκρασίες δουλεύουν οι αρχαιολόγοι στον τάφο της Αρχαίας Αμφίπολης, ενώ η είσοδος της ταφικής περιβόλου στον λόφο Καστά καλύφθηκε με ειδικά σκέπαστρα προστατεύοντας τόσο τις Σφίγγες, αλλά και τους αρχαιολόγους από την υπεριώδη ακτινοβολία αλλά και τα περίεργα βλέμματα επισκεπτών.
Οι αρχαιολόγοι συνεχίζουν να εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς και προχωρούν εκατοστό εκατοστό, απομακρύνοντας επιμελώς τους χωμάτινους όγκους που περιβάλλουν τα ευρήματα τους.
Εν τω μεταξύ στη Μεσολακιά συρρέουν ολοένα και περισσότεροι επισκέπτες, κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα, που θέλουν να πλησιάσουν όσο πιο κοντά γίνεται στο σημείο της ανασκαφής. Κάποιοι από αυτούς είναι εφοδιασμένοι και με ειδικούς τηλεσκοπικούς φακούς προκειμένου να δουν τα σπάνια ευρήματα. Ωστόσο, γύρω από την ανασκαφή υπάρχει αστυνομική δύναμη, η οποία έχει ενισχυθεί και φυλάσσει το χώρο.
protothema.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.