, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Οι Ινδοί ενδιαφέρονται για τα ροδάκινα της Ημαθίας

rodakina
 
 
Αυξημένο καταγράφεται το ενδιαφέρον από την Ινδία για τα αγροτικά προϊόντα του Νομού Ημαθίας και ιδιαίτερα για το βεροιώτικο ροδάκινο, καθώς και η επιθυμία των Ινδών επιχειρηματιών του κλάδου για εισαγωγή κομπόστας από την περιοχή.

Τα παραπάνω προέκυψαν από τη σημερινή επίσκεψη του Ινδού επιχειρηματία, Sanjay Chandak, εκπροσώπου μιας από τις μεγαλύτερες αγροτοδιατροφικές επιχειρήσεις της Ινδίας, με έδρα το Νέο Δελχί, στον Δήμο Βέροιας.

Τον Ινδό επιχειρηματία συνόδευε, στη συνάντησή του με τη δήμαρχο Βέροιας Χρυσούλα Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη, ο Σωτήρης Μπρανιώτης, επικεφαλής της εταιρείας “Μπρανιώτη”, που για περισσότερα από 25 χρόνια τροφοδοτεί διάφορες χώρες της Ασίας με ελληνικά αγροτικά προϊόντα και φέτος εξήγαγε, για πρώτη φορά, δενδρύλλια ροδακινιάς στην Ινδία.

Η αγορά της Ινδίας, όπως είπε ο κ. Μπρανιώτης στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, είναι πολύ ενδιαφέρουσα, δεδομένου ότι περισσότεροι από ένα δισ. καταναλωτές «ψηφίζουν» ανοιχτά τα αγροτικά προϊόντα και τα εδάφη της χώρας είναι ιδιαίτερα φιλικά στην αποδοχή ελληνικών ποικιλιών.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.