, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σε ευπαθείς κοινωνικέςομάδες θα μοιραστούν τα ροδάκινα

rodakina-frouta
Στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπό τον αναπληρωτή Υπουργό Πάρι Κουκουλόπουλο με την συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, βρέθηκε η διανομή του επιτραπέζιου ροδάκινου σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, ιδρύματα και συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.
Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να διανεμηθούν σε κοινωνικά παντοπωλεία, νοσοκομεία, φυλακές, συσσίτια, πολυτεκνικές οργανώσεις και άλλους φορείς.
Ο Π. Κουκουλόπουλος αναφέρθηκε ακόμα στις αλλεπάλληλες συσκέψεις που γίνονται προκειμένου να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο με το ρώσικο εμπάργκο, για το ενδεχόμενο να «ανοίξουν» οι αγορές τρίτων χωρών, για την έναρξη της διαδικασίας απόσυρσης ροδάκινων για διανομή σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, αλλά και στην πρόταση που έγινε για να συμπεριληφθεί το μεταποιημένο προϊόν (χυμός ροδάκινου) στη δωρεάν διανομή, κάτι που θα συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος.
Με την σειρά του ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας τόνισε πως:«Θα πρέπει το αρμόδιο Υπουργείο να συνεργαστεί με τις Περιφέρειες αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση, τους τοπικούς φορείς, ώστε να σταματήσει αυτό το καταστροφικό χτύπημα που δέχονται οι παραγωγοί με τα ευπαθή προϊόντα τους να παραμένουν αδιάθετα, με αποτέλεσμα να σαπίζουν στα ψυγεία και τις αποθήκες».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.