, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τι θα συζητήσουν Αβραμόπουλος Χέιγκελ στις ΗΠΑ

avramopoulos_heigel
Με στόχο να παρουσιάσει επιχειρήματα που επιβεβαιώνουν το ρόλο που παίζει η Ελλάδα στην περιοχή ως παράγοντας ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας και συνεργασίας ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας  Δημήτρης Αβραμόπουλος θα συναντήσει, για τελευταία φορά ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας, τον Αμερικανό ομόλογο του Τσακ Χέιγκελ.
Στόχος της Ελλάδας είναι να επιβεβαιωθεί ο ρόλος της ως «οχυρού της Δύσης» και «κυματοθραύστη» ανάσχεσης στην πλημμυρίδα του εξτρεμισμού, του θρησκευτικού σκοταδισμού και της κατάλυσης των θεμελιωδών ελευθεριών, ενώ σε κάθε περίπτωση η δεύτερη, σε σύντομο χρονικό διάστημα συνάντηση των δύο ανδρών είναι μια πρόσθετη απόδειξη ότι η Ελλάδα εξέρχεται από την κρίση ισχυρότερη, και ανακάμπτει με αναπτερωμένο γόητρο και αποδοχή.
Ο Έλληνας υπουργός θα αναφερθεί στις στοχευμένες γεωπολιτικές κινήσεις που έγιναν στην περιοχή, με σειρά επαφών και επισκέψεων του ενώ στην ατζέντα της διμερούς συνεργασίας θα επικαιροποιηθεί το πρόγραμμα δωρεάν παροχής πλεονάζοντος πολεμικού υλικού των ΗΠΑ στην Ελλάδα, η μετασκευή και αναβάθμισή του οποίου θα γίνει μέσα από την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία, δημιουργώντας τον αναγκαίο πρόσθετο κύκλο εργασιών και συνεισφέροντας καίρια στην Άμυνα της χώρας. Ακόμα θα επιδιωχθεί το εύλογο μερίδιο της χώρας στη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων και διευκολύνσεων, για την αντιμετώπιση των σύγχρονων υπερεθνικών απειλών της τρομοκρατίας, της παράνομης μετανάστευσης, του κυβερνοπολέμου και του οργανωμένου εγκλήματος.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.